ADEMCIRKEL

De verbonden ademhaling

Wat schrijven doet voor je ziel,
doet ademhalen voor je lichaam.

Over ademhalen hoeven we gelukkig meestal niet na te denken.
Misschien zit er juist daarom zo veel helende kracht in ademhalen als we er bewust mee aan de slag gaan.

Op zondag 23 juli 2023 (VOLGEBOEKT, binnenkort nieuwe data) kun je in een Ademcirkel, onder begeleiding van leefstijlcoach Mariëlle IJkel en mijzelf, de ademhalingstechniek ‘verbonden ademhaling’ ervaren. Door de adem te verbinden, dat wil zeggen ademen zonder pauze tussen de in- en uitademing, kunnen (onbewuste) oude blokkades en onderdrukte emoties zoals angst, boosheid en verdriet loskomen in je lichaam. Je ademt ze letterlijk uit. Hierdoor ga je vrijer en dieper ademen.

Deze ademhalingstechniek heeft een positief effect op vier niveaus

Een ademsessie werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau.
De verbonden ademhaling zorgt voor veel zuurstof in je lijf waardoor alle cellen en organen optimaal worden gevoed. Dat is fysiek goed voor de stofwisseling, je laat spanningen los en voelt je na afloop fitter en energieker. Ook mentaal voel je je sterker, rustiger en veerkrachtiger. Vastzittende emoties komen naar boven en worden opgelost en spiritueel voel je de verbinding met je essentie, met wie je werkelijk bent.

Ik heb zelf al eerder een ademcirkel gedaan en ik vond het een fantastische ervaring.

Ik ben toen niet in een meditatieve trance gekomen, omdat ik nog te flabbergasted was over wat er op fysiek en mentaal niveau met me gebeurde. Mijn hele lichaam tintelde (getting high on my own supply) en ik kreeg prachtige inzichten. Gewoon door bewust op een andere manier adem te halen!

begeleide ademhaling schrijfmeditatieGun jezelf deze ervaring en meld je aan voor de Durf te schrijven Ademcirkel op zondag 23 juli in Amstelveen. Wacht niet te lang want er zijn slechts 10 plekken beschikbaar.

Programma 23 juli 2003 (VOLGEBOEKT):
Inloop vanaf 9:15 uur. We starten om 09:30 uur.
De ademsessie duurt ongeveer een uur.
Daarna is er thee, kun je ervaringen delen en verankeren we de ervaring in je bewustzijn met een schrijfoefening.

Advies: Neem een licht ontbijt, met een volle maag is het moeilijker goed door te ademen.

Zelf meenemen: yogamatje, flesje water (je kunt een droge mond krijgen tijdens het ademen), een schrijfboekje en een pen. Als het een frisse zomerochtend is, zijn een dekentje en een paar sokken ook fijn. Trek prettige, loszittende kleding aan.

Contra-indicaties
Heb je momenteel één van de volgende labels, neem dan eerst contact met me op voordat je je inschrijft: hoge bloeddruk, psychische aandoeningen, hart- en vaatziekten, fysieke verwondingen, netvliesproblemen, astma, epilepsie, zwangerschap, alcohol- of drugsverslaving.
Deelname aan de ademsessie geschiedt op eigen risico.

Ja, ik doe mee

Kosten: € 39 ex btw
Ben je BASIS- of BOOST-lid, dan betaal je € 29 (gebruik code ADEM)
Voor BLOEI-leden is de Ademcirkel gratis. Stuur een mail naar om te melden dat je meedoet.