Blog

Microdoelen: hoe je met een klein vinkje grote doelen behaalt

Als je de weg naar je grote droomdoel niet ophakt in microdoelen, kun je wachten tot je een ons weegt voordat je in beweging komt. Kleine stapjes maken ook één grote, begin gewoon. Nu. Vandaag. Hoe kleiner de stapjes richting je doel, hoe makkelijker het wordt om in actie te komen.

Hoe je van je grootste dromen dagelijkse gewoonten kunt maken

Om je droomdoelen te bereiken heb je maar één ding nodig: actie. Hoe kleiner de stapjes richting je doel, hoe makkelijker het wordt om in actie te komen. Wil je ooit de Arena vullen als zangeres? Begin met een uurtje zangles elke week. Wil je afvallen? Neem geen twee, maar één koekje bij de thee. Kleine stapjes, die op langere termijn toch effect hebben.

Mijn Miracle Mornings: januari 2017

Na een heerlijke vakantie in Suriname trotseer ik ‘s ochtends om 5.30u weer braaf de kou voor het Miracle Morning Rondje met de Hondjes. Het is januari 2017. Ik ben er klaar voor. Of niet?

Mijn Miracle Mornings: week 5

Week 5 van Eva’s Miracle Mornings: beetje lezen, beetje schrijven, beetje terugblikken. En vooruitkijken. 2017 ligt aan mijn voeten.

Mijn Miracle Mornings: week 4

Week 4 van Eva’s Miracle Mornings: onze nieuwe hond Luna kreeg meer aandacht dan mijn persoonlijke ontwikkeling. Who cares. Love her.

Mijn Miracle Mornings week 2

Het weekend was heerlijk, ook zonder Miracle Morning. Natuurlijk blafte Yara ons op zaterdagochtend tegen zessen wakker, maar ik ben nog lekker blijven liggen tot 7u. Dat voelde als uitslapen. Nog wel het een en ander geschreven dit weekend. Dat zit er toch al een beetje in! Verder zo weinig mogelijk achter mijn laptop gezeten.

Mijn Miracle Mornings dag 5

Vandaag staat de wekker op 06u. Vrijdag is zo’n dag om alvast in een iets lagere versnelling richting het weekend te gaan. Nee, dat is geen saboterend stemmetje, dat is gewoon ik die het prima vindt. Yara blaft me overigens al om 5.45u wakker. Damn, ik wou dat ik de snelle gewenning van een hond had.

Mijn Miracle Mornings dag 4

5.30u: opstaan. Easy-peasy.
Ik probeer niet meer na te denken over het nut van Miracle Morning voor mij. Evalueren doen we pas half december. Nu gewoon doen. Hond, koffie, kaarsje, lezen, schrijven. Ja, ik weet het. Ik moet echt wat met die Affirmaties gaan doen. En die Exercise. De sportschool lonkt: is toch wel heel cool om daar om 7.15u binnen te wandelen.

Mijn Miracle Mornings dag 3

Zoals ik al voorspeld had, is vandaag, dag drie, de eerste hobbel. De magic is wel een beetje uit de Miracle Morning, de nieuwigheid is eraf. De eerste verschijnselen van ‘routine’ duiken op (alweer hond, alweer kaarsje, alweer koffie, alweer laptop), maar zijn nog lang niet ingesleten. En juist ingesloten patronen vindt je systeem prettig, die geven je lichaam het sein veilig.

Mijn Miracle Mornings – dag 2

Vandaag gaat de wekker om 5.30u. Dat geeft manlief, die om 7 uur de deur uit moet naar zijn werk, wat meer tijd voor zijn Miracle Morning. Het opstaan kost wederom weinig moeite. Ik laat Yara uit, zet koffie, brandt een kaarsje en zwijg, lees, schrijf en fröbel tot de zon opkomt. Mijn gedachten zijn helder en ik voel me goed.

Mijn Miracle Mornings – dag 1

The Miracle Morning (een concept van Hal Elrod) stelt je in staat alles te doen dat leidt tot jouw succes, nog voordat de dag begonnen is. Dit zijn mijn ervaringen.

Acht tips om te bloggen zonder te schrijven

Ik kan niet schrijven, krijg ik vaak te horen van ondernemers die bij me aankloppen voor teksten of een schrijftraining. Dus bloggen ze niet. Jammer! Je kunt namelijk ook bloggen zonder veel te schrijven.

Bloggen, waarom zou ik? Werk zat.

Elke dag ben je in de weer voor je klanten, of je baas. Met plezier.
Aan je naamsbekendheid online doe je niet veel. Waarom zou je ook? Alles loopt toch lekker. Werk zat.
Maar wat als je iets anders wilt proberen?
Wat als je klanten wegvallen? Waar is dan jouw podium?

De week van de ontwelking

“De diensten welke wij aanbieden…” Wat is dat toch, dat krampachtige gebruik van ‘welke’? Wat is er mis met ‘die’? Ik erger me er kapot aan.

Hoe belangrijk ben jij?

Zo lang alles goed gaat in je leven, is het fijn om belangrijk te zijn. Maar wat als het mis gaat, waar is dan die controle? Wat moet je dan?

Doe mee met Durf te knallen

Durf te knallen: de perfecte manier om op waardige wijze afscheid te nemen van 2015 en jezelf vol enthousiasme klaar te stomen voor 2016.

Wat rijmt er op herfst?

Herfst: er zijn niet veel woorden die daar op rijmen. Durf te schrijven ging op onderzoek uit voor je en vond een paar, redelijk vergezochte, rijmwoorden. Maar wie weet, kun je er iets mee.

Het verschil maken met een tekst

At seventeen, één van de mooiste liedjes ooit geschreven. Bijna was het er niet geweest. Janis Ian vond het eigenlijk te persoonlijk. Uiteindelijk maakte ze het verschil met dit nummer. Voor zichzelf en miljoenen luisteraars.