DURF TE SCHRIJVEN

Alleen als je schrijft
vanuit je hart, raak je je lezer

Een schrijfcursus voor iedereen die schrijvend zichtbaar wil worden: voor klanten, voor de wereld of voor zichzelf.

 

 

Deze online schrijfcursus Durf te schrijven is iets voor jou als je…

…al tijden meer wil doen met schrijven. Wat precies weet je nog steeds niet. Je vindt schrijven leuk; het geeft je rust en je ziet ook zakelijk mogelijkheden om je schrijftalent te benutten. Je wil bloggen op je website, zichtbaarder worden op LinkedIn, of dat boek schrijven dat al jaren in je zit.

En toch doe je het niet. Er spoken nog te veel vragen door je hoofd.

Ben ik wel goed genoeg?
Is het wel interessant wat ik te vertellen heb?
Over welke onderwerpen kan ik schrijven, hoe persoonlijk mag of kan ik worden?

Laat los wat je denkt over hoe het MOET of hoe het HOORT. We gaan eerst je pen gebruiken voor wat zelfonderzoek. 

Wat heb je de wereld te bieden, wat is jouw missie? Jouw soul purpose?
Waarover ga je schrijven en voor wie?
Wat is jouw stijl, jouw tone of voice?

Als jij kunt schrijven vanuit je pure zelf, zichtbaar durft te zijn gewoon zoals je bent, dan wordt schrijven een stuk makkelijker én raak je jouw lezers in het hart. En dat is wat nodig is, als jij iets wil bijdragen aan een betere wereld. 

Tijdens Durf te schrijven ontdek je, al schrijvend, wie jij ten diepste bent.

Dat pad naar binnen is geen geplaveide weg zonder obstakels. Je zal beren op de weg zien, in de vorm van zelfsabotage, belemmerende overtuigingen en een innerlijke criticus. Daar heb je mee te dealen. Jezelf een spiegel voorhouden vereist lef.

Het lef om altijd en overal 100% jezelf te zijn. In real life én op papier.
Om ongezouten je mening te geven.
Om hardop te dromen.
Om ergens voor te gaan staan.
Om toe te geven dat je het soms ook even niet weet.

Schrijvend ga je op onderzoek uit. Naar jezelf en naar de vorm waarin jij je dromen, gedachten en kennis in de wereld gaat zetten. Hoe authentiek durf je te zijn? Wat wil je wel delen over je leven, en wat niet? Schrijf je op een manier die bij jou past, met de stem die bij jou hoort? 

Gedurende het programma van Durf te schrijven ontdek je de voor jou ideale manier om schrijven te gebruiken om verder te komen op jouw pad, zakelijk en privé. Het maakt dan ook niet uit of je een boek wil schrijven of een blog, een bullet journal voor inner peace of posts op LinkedIn die massaal aanslaan bij je doelgroep. Wat zichtbaar moet worden, openbaart zich wel.


“Courage starts with showing up
and letting ourselves be seen.”


– Brené Brown

Naast een portie lef, wat heb je verder nodig om jezelf schrijvend zichtbaar te maken voor de wereld?

zelfkennis bij bloggen

Zelfkennis

Als jij weet wie je bent en wat jij voor
moois kunt toevoegen aan jouw wereld,
wordt zelfverzekerd schrijven een stuk
makkelijker. Dus begin met zelfonderzoek.

redigeren van je blog

Redactie

Hoe geef je structuur aan een blog? Hoe lang mogen zinnen zijn? Hoe schrijf je een goede kop? Je krijgt van mij volop professionele tekstschrijftools en -tips. 

bloggen met je eigen stem

Een eigen geluid

Zonder een eigen, authentieke stem komen 
jouw boodschap en de onderwerpen waarover je blogt nooit goed uit de verf. We luisteren het liefst naar echte mensen.

plan je content en je blog

Consistentie

Het consistent en consequent uitdragen
van je boodschap is de belangrijkste pijler
onder jouw succes. Zoek de regelmaat in
het posten/bloggen en hou vol.

inspiratie voor het bloggen

Onderwerpen

Inspiratie lijkt iets magisch. Toch komt ‘t altijd
langs als jij op een creatieve manier naar je
omgeving kijkt. Als jij je creativiteit traint,
zit je nooit meer om onderwerpen verlegen.

publiceren van je blog

Publicatie

Als je je teksten niet publiceert blijf jij het best bewaarde geheim van Nederland. Publiceer dat boek, gooi dat blog online! Op je website, LinkedIn, overal. Durf.

En kies een leuke schrijfcoach als mentor en klankbord. Dat helpt ook. 😉

schrijfcoach Eva Smitt

Hi, ik ben Eva

Ik werk al sinds 1998 jaar als tekstschrijver in het bedrijfsleven. Mijn eerste blogsite startte ik rond 2001: ‘Kippensoep met ballen’. Ik blogde over mijn belevenissen als zzp’er en single mom. Tot ik het te druk kreeg met mijn werk. Het bloggen sneuvelde.

Tien jaar later ondervond ik aan den lijve wat er kan gebeuren als je jezelf geen creatieve uitlaatklep gunt. Ik schreef al zolang voor anderen dat ik mijn eigen verhaal een beetje was kwijtgeraakt. Burn-out, bore-out: geef het maar een naam.  

 

 
Door het hoognodige innerlijke werk te doen, kon ik veel oude verhalen die ik mezelf óver mezelf vertelde, herschrijven. Het is juist mijn unieke ontwerp, mijn Human Design, met mijn energieke ADD-trekjes en mijn relativerende kijk op het leven, dat anderen inspireert om ook 100% zichzelf te zijn.

Ik help je jouw eigen verhaal te schrijven en niet dat waarvan jij denkt dat anderen het willen horen. Ik laat je groeien als schrijver én als mens. Want alleen als je leeft vanuit je hart, kun je ook schrijven vanuit je hart.

“Eva haalde mij uit mijn comfortzone en wist zo mijn creativiteit en schrijfplezier in mijn zakelijke teksten naar boven te krijgen.”

Eva Bremer

copywriter, Inbo

“Eva komt voortdurend met goede tips, ze is goed bereikbaar en ze geeft je kritiekpunten waar je echt wat mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden!”

Hubert Schokker

wethouder gemeente Wassenaar

“Eva is een professional die je met geduld, enthousiasme en toewijding wegwijs maakt in het schrijven.”

Arnold Vermeijden

CEO, Obinion

“Eva heeft een motiverende no-nonsense aanpak als het gaat over je verhaal vertellen. Durf te durven, durf te schrijven, durf te zijn: dat is waar Eva voor staat en dat is waarom ik haar van harte aanbeveel.”

Nicoline Huizinga

Intuitive business mentor

Doe je mee?

Aanmelden

In Durf te schrijven leer je jouw eigen stem te vinden.

Durf te schrijven is een online programma dat je zelfstandig en in je eigen tempo volgt. Elke week is er een live Q&A over één van de onderwerpen uit de cursus. De opnames daarvan zijn nog een aantal weken terug te kijken.

We maken in de cursus een schrijfreis langs de onderstaande thema’s, zodat je zelf ontdekt wat jij de wereld te bieden hebt en zodat je over de vaardigheden beschikt die jou helpen er op jouw unieke manier over te schrijven.

wie ben jij?

Wie ben jij?

We besteden in de cursus veel aandacht aan jouw unieke persoonlijkheid. Ik werk daarbij graag met Human Design. Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw unieke kwaliteiten en programmeringen. Op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats kunnen we jouw unieke blauwdruk berekenen. Je hoeft niks van Human Design te weten of te snappen voor deze cursus, je hoeft er ook niet in te ‘geloven’. We gebruiken het alleen als instrument voor zelfonderzoek en jouw oude verhalen te vinden en nieuwe verhaalideeën te ontdekken. 

storytelling

Storytelling

Iedereen houdt van verhalen. Daarom is storytelling een belangrijk onderdeel van deze cursus. Kijk maar naar de artikelen die viral gaan online: het zijn stuk voor stuk persoonlijke verhalen die mensen raken, die iets losmaken bij de lezer.

Storytelling is ook een geweldige manier om jezelf beter te leren kennen. Wat is jouw verhaal?

Schrijven en redigeren

Schrijven en redigeren

Eerst schrijven, dan pas redigeren. Je creativiteit lijdt eronder als je al in het creatieproces de mening van je innerlijke criticus en de regels van de taal wil toepassen. Ik laat je schrijven en laat je precies zien waar je in het redactieproces op moet letten. Een must voor de beginnende schrijver, een welkome opfrisser voor de professional!

procrastinatie

Uitstelgedrag

Het Netflixspook, noem ik dat. Procrastinatie. Waarom schrijf of publiceer je niet? We gaan onderzoeken waar jouw zelfsabotage vandaan komt. Want je kunt 222 schrijfcursussen doen, als je niet regelmatig iets schrijft en publiceert, gebeurt er niks.

inspiratie en creativiteit

Inspiratie en creativiteit

Hoe kom je aan onderwerpen? Hoe zorg je dat je plezier houdt in het schrijven? Je creativiteit heeft liefde en aandacht nodig. Ontdek hoe jij je creative juices weer kan laten flowen en altijd een onderwerp vindt om over te schrijven.

Wat zit er allemaal bij de cursus?

online schrijfcursus Durf te schrijven
zelfstudie/groepscoaching
Start: 31 oktober 2022
voor beginnende én gevorderde bloggers en (tekst)schrijvers

Durf te schrijven community

INTAKE

Voordat het programma start hebben we een kennismakingscall. Ik wil namelijk goed weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn zodat jij alles uit de cursus en jezelf haalt.

De Inspiratieacademie

Inspiratieacademie

De Inspiratieacademie is de online
leeromgeving. Hier vind je alle lesstof
en andere content. Na aanmelding
ontvang je de inloggegevens.

besloten community

Besloten groep

Het fijne aan de Durf te schrijven community is dat het net zo werkt als Facebook, maar dan zonder de reclame en de nare mensen. I’m the door bitch! 😉

Durf te schrijven Plus

PLUS: community

Als je het Plus-pakket meeboekt
met je bestelling krijg je niet 3 maar
6 maanden toegang tot de gehele
Durf te schrijven community, olé!

Zoom

6 webinars

Elke week is er een interactieve live training via Zoom, inclusief Q&A. Als je een sessie mist, kun je de opname terugkijken in de Inspiratieacademie. 

Durf te schrijven community

Community+

Je krijgt direct toegang tot de Durf te schrijven community, en bent 3 maanden Plus-lid, wat betekent dat je gratis mee mag doen met alle workshops en masterclasses.

notebook Durf te schrijven

GRATIS Notebook

Natuurlijk krijg je ook het superfijne
Durf te schrijven notebook thuisgestuurd.
A5, gelinieerd, met handig hier-ben-je-
gebleven-met-schrijven-lintje.

schrijfcoaching van Eva

PLUS: schrijfcoaching

Bij het Plus-pakket krijg je ook een
1-op-1 coachsessie t.v.w. € 195.
Zeker een aanrader als je van een
steile leercurve houdt!

vragen staat vrij

Q&A

Tijdens de webinars is er altijd ruimte om vragen te stellen. Ik ben ook elke dag van 09.30 tot 10.00 aanwezig in de community om al je vragen te beantwoorden.

Huddle app

Mobiele app

Alle lesstof in de Inspiratieacademie en de community kun je eenvoudig via de Huddle-app op je telefoon terugvinden. Dus ook als je onderweg bent zonder laptop.

Morning Pages bonus

BONUS: Morning Pages

Als bonus krijg je het Morning Pages 30 dagen programma cadeau. Een mooi experiment om jezelf een ochtend-schrijfritueel aan te leren en je gedachten te verkennen.

human design Plus

PLUS: Human Design

Derde cadeautje bij het PLUS-pakket: een uitleg over Human Design in het
algemeen en jouw ontwerp/grafiek en soul purpose in het bijzonder.

Basisprogramma

zelfstudie +
groepstraining

 

€ 199

(incl. 21% btw)

Ja, ik doe mee

Doe je mee?

Plus-programma

als basisprogramma +
1-op-1 coaching

 

€ 397

(incl. 21% btw)

Ja, ik doe mee

“Eva is zoals een goede docent moet zijn: behulpzaam, maar niet opdringerig. Ondersteunend, maar met humor. Precies, maar geen muggenzifter. Er van uitgaande dat mensen in een cursus net zo zijn als in het echt is ze een heerlijke schrijfdocent. Doe er je voordeel mee.”

Kitty Kilian

schrijftrainer, De Blogacademie

“Door een aanstekelijk enthousiasme, een stevige drive, een telkens uitdagende en prikkelende houding en bovenal door een boost te genereren voor je zelfvertrouwen, weet Eva je optimaal te motiveren om te schrijven. Kortom, ze doet wat een goede coach moet doen, waardoor schrijven leuk is, niet meer zo moeilijk is en je altijd en overal mogelijkheden ziet.”

Hans Le Pair

columnist en opiniemaker

Wat levert de cursus je op?

Na zes weken:

⇒ Heb je inzicht in wie je bent en wat jij de wereld te bieden hebt
⇒ Voel je je zelfverzekerder in het schrijven en ervaar je meer plezier
⇒ Weet je hoe je een goed blog schrijft en redigeert
⇒ Kun je structuur aanbrengen in je teksten zodat ze prettig lezen
⇒ Heb een gereedschapskist vol schrijftechnieken om uit te putten
⇒ Weet je hoe je storytelling inzet om je boodschap over te brengen
⇒ Zul je actief en regelmatig schrijven en publiceren omdat je weet hoe je je uitstelgedrag omzet in focus en daadkracht

Veelgestelde vragen

Wat als ik niet bij een zoomcall kan zijn?

No worries, alles wordt opgenomen en is terug te kijken in de Inspiratieacademie.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kan het Plus-pakket (met 1-op-1 coaching) in 2 termijnen betalen. De eerste factuur betaal je direct, de tweede vier weken later. 

 

KRIJG ik FEEDBACK OP MIJN TEKSTEN EN/OF MIJN HUISWERK?

De cursus is in principe zelfstudie, ik zal dus niet al je teksten van commentaar voorzien. Je mag altijd vragen stellen en ik beantwoord ze met liefde en aandacht, maar verwacht dus niet 1-op-1 schrijfcoaching. Ben jij die die-hard perfectionist en wil je het schrijven/bloggen ook zakelijk inzetten, dan is het Plus-pakket waarschijnlijk interessanter voor je, want daar zit wél persoonlijke begeleiding bij (1,5 uur) en is er dus ruimte om samen naar jouw teksten te kijken.

 

Ik hou niet van communities. Moet ik in die besloten Durf te schrijven-groep aanwezig zijn?

Nee hoor, als jij deze cursus volledig als zelfstudie wil volgen, is dat prima. Het delen van ervaringen met de anderen kan je helpen in je groei- en leerproces, maar of je daar gehoor aan geeft, bepaal je lekker zelf. Als je dit programma liever helemaal 1-op-1 doet met mij, is het private coaching driemaandentraject misschien meer iets voor jou. Boek een inspiratiegesprek als je die mogelijkheid wil bespreken.

 

Ik heb nog geen blog, ben een beginner. Is deze cursus voor mij geschikt?

Ja! Dit programma is perfect voor beginners. Ik kan je behoeden voor de beginnersfouten en je veel tijd en teleurstelling besparen. Je werkt aan je blog in je eigen tempo en op je eigen manier. Daarom maakt het niet uit of je een interieurstyliste bent, een communicatiemedewerker of een ervaren tekstschrijver. 

 

Hoeveel live calls zijn er?

Er zijn zes meetings van ongeveer 1,5 uur waarin we dieper op een onderwerp/module ingaan. Als je een call mist, kun je de opname terugkijken. Je kunt je vragen ook in de community stellen. Ik ben daar elke ochtend live aanwezig. Als jouw vraag voor iedereen interessant is (en dat is vaak zo, dus stel altijd vragen!) neem ik ‘m mee naar de wekelijkse zoomsessie. Zo leert iedereen van elkaars vragen.

 

Hoeveel tijd kost deze cursus me?

Dat bepaal je uiteindelijk zelf, maar ik raad je aan om in ieder geval elke dag 30-45 minuten vrij te plannen in je agenda om met de opdrachten aan de slag te gaan.

 

Kan ik annuleren als ik me bedenk?

Je mag tot twee weken voor de start van de cursus jouw deelname annuleren. Je krijgt dan het betaalde bedrag terug, min € 50 administratiekosten. Als je annuleert binnen twee weken voor de start van de cursus, kost annulering je 50% van de betaalde cursuskosten. Je mag altijd iemand anders in jouw plaats sturen. Je mag je deelname ook doorschuiven naar een volgende editie, mits die op de planning staat. Je deelname verplaatsen mag één keer.

 

Heb je andere vragen over de cursus?
Bel me of plan een zoomcall in. Ik geef graag antwoord op al je vragen!