BLOGGEN
VOOR JE
BUSINESS

Je hebt het al duizend keer gehoord: ga bloggen als je zichtbaarder wil worden online. Je website krijgt meer bezoek, jij en je expertise worden zichtbaar en je hebt altijd iets om te posten op social media.

Geweldig allemaal, maar HOE doe je dat? Waar begin je? Waarover schrijf je en wat moet je doen om je blog succesvol te maken?
No worries: binnen twee weken heb jij dat onder de knie. Ik leer jou bloggen voor je business. Het enige wat je nodig hebt voor deze online cursus in contentcreatie is plezier in het schrijven en een passie voor je vak.
Doe je mee?

Bloggen voor je business

Hoe doe je dat?

Vind je het spannend om met bloggen te beginnen? Snap ik. Bloggen is meer dan een artikeltje schrijven voor een website. Er zit een stukje van jezelf in – een mening, een ervaring, een karaktertrek. En als je er dan ook zakelijk iets mee wilt vertellen, leg je de lat nog net iets hoger voor jezelf. Want het moet wel professioneel ogen, natuurlijk. 

Hoe zakelijk moet je zijn en hoe persoonlijk mag je worden?
Wat vinden je klanten ervan? Krijg je er echt nieuwe klanten mee?
Heeft het wel zin om te bloggen? Wie zit er nou op jouw artikelen te wachten?

Al die gedachten schieten door je hoofd. Jammer, want daardoor verdwijnt je zin in schrijven weer net zo snel als dat ze opborrelde.

Het wordt tijd dat jij korte metten maakt met dat wat je tegenhoudt.
Jij gaat bloggen. En ik ga je daarbij helpen.

Op maandag 26 april start er een nieuwe ronde van de cursus

BLOGGEN VOOR JE BUSINESS

  • Ben je net gestart als zelfstandig ondernemer en wil je het bloggen vanaf dag 1 professioneel aanpakken?
  • Blog je al incidenteel en wil je er meer mee doen en bereiken dan je nu doet?
  • Schrijf je wel blogs maar publiceer je ze zelden omdat je niet tevreden bent?

Dan is deze cursus iets voor jou.

Twee weken lang ga je intensief aan de slag met jouw blog, van idee tot promotie, en ik ga je daarbij helpen. Aan de hand van schrijfopdrachten, handige tools en live webinars behandelen we alle onderwerpen die jou helpen een succes te maken van je blog, zodat jij en jouw business zichtbaarder worden online.

In twee weken leer je alles wat je als (beginnende) blogger moet weten over:

  • het schrijven,
  • redigeren,
  • publiceren
  • en promoten

van je blog.

Bloggen voor je business

Start: maandag 26 april 2020
Duur: 2 weken
Groepsgrootte: maximaal 12 personen
Locatie: online, via Zoom
Werkvorm: zelfstudie en 4 online bijeenkomsten (je ontvangt altijd de opname)

Live webinar 1: VAN INSPIRATIE NAAR STRUCTUUR
Hoe kom je aan onderwerpen voor je blog? En hoe maak je van die gedachtenbrij een goed leesbaar verhaal? Ik neem je mee in de wereld van inspiratie en geef je drie blogtemplates die het makkelijker maken om snel een blog te schrijven.

Live webinar 2: Q&A
Al is dit een online groepscursus en kun je in je eigen tijd en tempo aan de slag met de opdrachten, ik zorg er altijd voor dat er tijd is voor persoonlijke aandacht. Daarom organiseer ik halverwege de eerste week een live Q&A (via Zoom) zodat je alle vragen die je tijdens het schrijven tegenkomt kunt stellen.

Ook als je geen specifieke vraag hebt raad ik je aan bij de Q&A te zijn. Je kunt alleen maar leren van elkaars vragen en mijn antwoorden daarop, toch? Mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn, geen nood. Je ontvangt van elk webinar de opname. 

Live webinar 3: REDACTIE, PUBLICATIE EN PROMOTIE
Klaar met schrijven betekent niet dat je blog af is. Nu begint het echte werk: redigeren! Schrijven is schrappen, schaven en schuren. Ik heb handige tips en inzichten voor je waarmee je jouw blog verrassend makkelijk beter maakt. En we gaan het natuurlijk hebben over het publiceren en promoten van je blog… want wat is een blog zonder lezers?

Live webinar 4: Q&A
Natuurlijk sluiten we ook deze week af met een live online Vraag & Antwoord-sessie. Je blog staat dan live… ik beantwoord je laatste vragen én ik geef je nog een paar goede tips voor het recyclen van je content. Want je bent de afgelopen twee weken intensief met bloggen bezig geweest, maar je hebt natuurlijk niet altijd zo veel ruimte voor contentcreatie. Ik laat je zien wat voor content je allemaal kunt maken van één blog!

Meld je aan en zet de Zoom-webinars alvast in je agenda:
maandag 26 april – webinar 1, 09.00 – 10.30 uur
vrijdag 30 april – webinar 2 (Q&A), 10.00 – 11.00 uur
maandag 3 mei – webinar 3, 09.00 – 10.30 uur
vrijdag 7 mei – webinar 4, 10.00 – 11.00 uur

Drie maanden toegang tot online Inspiratieacademie
De opdrachten, voorbeelden, templates, checklists en ander (oefen)materiaal staan in de Durf te schrijven Inspiratieacademie. Vanaf 21 april kun je inloggen. Je houdt drie maanden toegang tot de online academie.

Bloggen voor je Business VIP
Voor maximaal vier deelnemers heb ik een VIP-pakket beschikbaar. Je volgt de reguliere cursus maar krijgt daarnaast elke week extra 1-op-1 coaching. Ook ontwerpen we samen een contentcreatieplan waarmee jij straks moeiteloos volgens planning kunt bouwen aan je blog en je online presence.