BLOGGEN
VOOR JE
BUSINESS

Je hebt het al duizend keer gehoord: ga bloggen als je zichtbaarder wil worden online. Je website krijgt meer bezoek, jij en je expertise worden zichtbaar en je hebt altijd iets om te posten op social media.

Geweldig allemaal, maar HOE doe je dat? Waar begin je? Waarover schrijf je en wat moet je doen om je blog succesvol te maken?
No worries: binnen vier weken heb jij dat onder de knie. Ik leer jou bloggen voor je business. Het enige wat je nodig hebt voor deze online zomercursus is plezier in het schrijven en een passie voor je vak. Doe je mee?

Bloggen voor je business

Hoe doe je dat?

Vind je het spannend om met bloggen te beginnen? Snap ik. Bloggen is meer dan een stukje schrijven voor een website. Er zit een stukje van jezelf in – een mening, een ervaring, een karaktertrek. En als je er dan ook zakelijk iets mee wilt vertellen, leg je de lat nog net iets hoger voor jezelf. Want het moet wel professioneel ogen, natuurlijk. 

Hoe zakelijk moet je zijn en hoe persoonlijk mag je worden?
Wat vinden je klanten ervan? En zullen nieuwe klanten wel aanhaken op jouw blogs?
Heeft het wel zin om te bloggen? Wie zit er nou op jouw artikelen te wachten?

Al die gedachten schieten door je hoofd. Jammer, want daardoor verdwijnt je zin in schrijven weer net zo snel als dat ze opborrelde.

Het wordt tijd dat je korte metten maakt met dat wat je tegenhoudt.
Jij gaat bloggen. En ik ga je daarbij helpen.

Op vrijdag 3 juli start er een nieuwe ronde van de cursus

BLOGGEN VOOR JE BUSINESS

  • Ben je net gestart als zelfstandig ondernemer en wil je het bloggen vanaf dag 1 professioneel aanpakken?
  • Blog je al incidenteel en wil je er meer mee doen en bereiken dan je nu doet?
  • Schrijf je wel blogs maar publiceer je ze zelden omdat je niet tevreden bent?

Dan is deze cursus iets voor jou.

Vier weken lang ga je aan de slag met jouw blog, van idee tot promotie, en ik ga je daarbij helpen. Aan de hand van schrijfopdrachten, handige tools en live webinars behandelen we alle onderwerpen die jou helpen een succes te maken van je blog, zodat jij en jouw business zichtbaarder worden online.

In vier weken leer je alles wat je als beginnende blogger moet weten over:

  • het schrijven,
  • redigeren,
  • publiceren
  • en promoten

van je blog.

 

Bloggen voor je business

Start: vrijdag 3 juli 2020
Duur: 4 weken
Groepsgrootte: maximaal 10 personen
Locatie: online, via Zoom
Werkvorm: zelfstudie en 5 online bijeenkomsten, inclusief live Q&A

Week 1: INSPIRATIE & ONDERWERPEN
Voordat we ook maar één blog schrijven, bedenken we eerst de onderwerpen van jouw eerste vijf blogs. En ik laat je zien hoe je nooit zonder ideeën voor nieuwe blogs komt te zitten.

Week 2: ONTWERPEN, STRUCTUREREN EN SCHRIJVEN
In het voorwerk schuilt het geheim van een goed blog met een duidelijke boodschap. Ik heb een aantal blogtemplates voor je en ik leer je hoe je door eerst de structuur van je blog te bepalen sneller en makkelijker schrijft.

Week 3: REDIGEREN
Je verwacht het misschien niet, maar this is where the magic happens. Met de juiste redactievaardigheden maak jij je blog klaar voor publicatie. Je krijgt van mij diverse tools aangereikt waarmee jij zelf kunt sleutelen aan je blog.

Week 4: PUBLICATIE & PROMOTIE
Natuurlijk wil je dat je blog gelezen wordt. Waar moet je op letten als je je blog publiceert? En hoe promoot je je blog op bijvoorbeeld LinkedIn en Facebook? Met het P&P stappenplan weet je precies wat je moet doen.

Week 5, bonus: EVALUATIE
Succes moet je vieren, dus komen we nog één bij elkaar om de resultaten te bespreken. Hoe heeft jouw blog het gedaan de afgelopen week? Heb je nog vragen? Dit is je kans!

Blijf niet langer met het idee rondlopen, maar ga nu met bloggen aan de slag. De zomer is een geweldige tijd om je online marketing-strategie vorm te geven, vanaf september moet je weer knallen! Deze cursus gaat niet alleen over schrijven; we besteden ook aandacht aan wat de rol van je blog kan zijn in je e-mailmarketing, je nieuwsbrief of een weggever/salesfunnel. Want je blog is meer dan een artikeltje op je website: het is een bewezen effectief middel om een lijst/following op te bouwen en nieuwe klanten te vinden. En dat is echt niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.

Online bijeenkomsten via Zoom
Op vrijdag 3 juli komen we online bij elkaar voor de kick-off. Je maakt kennis met de andere cursisten – misschien heb je behoefte aan een blogbuddy in de groep, misschien ook niet. Je bepaalt ook zelf of je feedback van anderen wilt hebben op je blog. Ik laat je daarin vrij – het is jouw leerproces.

Elke week bespreken we de opdrachten in een online Zoom-sessie. De opnames van de sessies ontvang je na afloop.

Zet alvast de webinars via Zoom in je agenda:
vrijdag 03 juli – webinar 1, 10.00 – 11.00 uur, met Q&A tot 11.30 uur
vrijdag 10 juli – webinar 2, 10.00 – 11.00 uur, met Q&A tot 11.30 uur
vrijdag 17 juli – webinar 3, 10.00 – 11.00 uur, met Q&A tot 11.30 uur
vrijdag 24 juli – webinar 4, 10.00 – 11.00 uur, met Q&A tot 11.30 uur
vrijdag 31 juli – laatste Q&A, 10.00 – 10.45 uur

Drie maanden toegang tot online Inspiratieacademie
De opdrachten, voorbeelden, templates, checklists en ander (oefen)materiaal staan in de Durf te schrijven Inspiratieacademie. Vanaf 30 juni kun je inloggen. Je houdt drie maanden toegang tot de online academie.

Bloggen voor je Business VIP
Voor maximaal vier deelnemers heb ik een VIP-pakket beschikbaar. Je volgt de reguliere cursus maar krijgt daarnaast elke week extra 1-op-1 coaching. Ook ontwerpen we samen een contentcreatieplan waarmee jij straks moeiteloos volgens planning kunt bouwen aan je blog en je online presence.

Alle bedragen zijn ex btw.
Het VIP-pakket kun je in twee termijnen betalen (2 x € 349). De eerste termijn moet voldaan zijn voor 3 juli, de tweede voor 22 juli.

Begin je zomer goed, met een inspirerende cursus bloggen
Waar je de rest van de zomer doorbrengt maakt niet uit, want schrijven kan altijd en overal. Of je nou op een coronaproof strandbedje ligt aan de Middellandse Zee of in je eigen achtertuin: jij weet straks wel raad met alle ideeën die opborrelen!