Bloggen op een manier die bij jou past: jouw Human Design wijst de weg

door | 25 05 2023 | human design

schrijven of bloggen volgens je human design

Het lukt niet. Je wil elke week een blog schrijven, maar je faalt elke keer. En als je eindelijk weet waarover je wil schrijven, heb je geen idee waar te beginnen. Hoe doen al die andere ondernemers dat toch? Ze schudden elke week een leuk verhaaltje uit hun mouw en krijgen op LinkedIn of Instagram talloze hartjes en duimpjes. Hoe dan?

 

Laat ik beginnen met een aai over je bol.

 

 Want als jij niet lief kan zijn voor jezelf, dan moet ik het maar doen. 😉
Kijk even niet naar hoe anderen het doen. Blijf bij jezelf. Jij weet niet hoe lang zij hebben zitten ploeteren op dat tekstje. Ja, soms schud je een klein meesterwerkje zo uit je mouw, maar meestal gaat er in het schrijven van een goed artikel veel tijd zitten. Ik schrijf al 25 jaar (zakelijke) blogs en dankzij de perfectionist in mij ben ik toch minstens 4 uur bezig met een tekst.

Maar dat is tijd. Tijd is een rekbaar en relatief begrip. Vier uur mijmeren over het leven met je beste vriend lijkt op vijf minuten, een vertraging op Schiphol van vier uur is een drama.

 

Gebruik tijd alleen als ‘aanjager’ als je wil schrijven.

 

 Geef jezelf 10 minuten om een titel (en daarmee een invalshoek) voor je blog te bedenken.
Zet daarna een timer op 20 minuten om jezelf leeg te schrijven over je onderwerp.
Zo heb je binnen 30 minuten een homp tekstklei dat je (het liefst een dag later) kunt boetseren tot een prima artikel.

Tot zover de praktische tip. Als het schrijven dan nog niet lukt, raad ik je aan een schrijfcoach in de arm te nemen. Ik garandeer je dat je al na één sessie makkelijker schrijft. Zoals je ook weet hoe je een lekke fietsband plakt, als iemand het één keer heeft voorgedaan. Het zal misschien niet meteen soepel en vlot gaan als je voor de eerste keer zelf zo’n bandenlichter tussen je velg en het rubber steekt, maar je weet wat te doen. En hopelijk rijd je daarna snel weer een spijker in je band, zodat je veel kunt oefenen. Just kidding.

Wat ook helpt om een jou passende schrijfmethode te ontdekken: je human design.

 

 

Ik check altijd het human design van mijn klanten voordat ik met ze aan de slag ga.

Zelf ben ik een Manifesting Generator met een emotionele autoriteit, een 4/6-profiel, quad right en RAX Vessel of Love 3. Kort gezegd betekent het dat ik hier ben om zelfliefde te oefenen en als rolmodel daarin te fungeren. Mijn thema’s zijn authenticiteit, vrijheid en innerlijke kracht. Ik heb een unieke en inspirerende manier van werken en communiceren. Ik ondersteun graag anderen op hun pad van zelfontwikkeling om hun eigen manier van leven en werken te vinden.

Ik leer je niet je stem te ontdekken. Je hebt al een authentieke stem – het is mijn taak als schrijfcoach jou te leren haar te gebruiken in je blogs. Hoe dat voor jou het beste werkt, hangt nauw samen met jouw human design.

Bijvoorbeeld, als je een Projector bent, kan het zijn dat je meer rust nodig hebt en dat het belangrijk is om jouw energie te doseren bij het schrijven van blogs. Elke week een blog schrijven is een mooi streven, maar misschien is eens in de twee of drie weken een beter schema voor jou.

Als Generator met een emotionele autoriteit, kan het zijn dat het voor jou beter is om de tijd te nemen en te wachten op de juiste impuls voordat je begint met schrijven. Kan zomaar zijn dat je er dan in één middag drie blogs uitperst.

Ben je een Reflector? Overweeg dan een paar verschillende perspectieven voordat je begint met schrijven. Anders kom je halverwege vast te zitten en blijven er talloze half afgeschreven blogs in je laptop hangen.

Als Manifestor moet je je afvragen of je dat bloggen niet beter kunt uitbesteden. Alhoewel het wel een mooie manier is om je klanten op de hoogte te houden van nieuwe projecten.

 

Human Design is een handige tool om moeitelozer te leven, én te schrijven.

 

 

Door jouw Human Design te begrijpen, kan ik jou helpen om jouw schrijfproces te optimaliseren en kun jij de meest effectieve blogs creëren voor jouw bedrijf. Ik zorg ervoor dat jij het beste uit jouw schrijfsessies haalt en dat jouw blogs een echte weerspiegeling zijn van wie jij bent en wat jouw bedrijf te bieden heeft.

Kortom, zelf rekening houden met je Human Design of een schrijfcoach te kiezen die daarbij past kan de sleutel zijn tot succesvol en moeiteloos bloggen voor jouw bedrijf. Als jij klaar bent om te ontdekken hoe jouw unieke Human Design jou kan helpen om jouw blogs naar een hoger niveau te tillen, neem dan gerust contact met me op. Ik ben niet voor niets een MG: I was born ready!