Elke week een boek

Ik ben dol op lezen. Ter lering, vermaak en inspiratie.
Toch las ik de laatste jaren hooguit vier boeken per jaar. Mijn excuus: ik had er te weinig tijd voor.

Ik had wel tijd voor Netflix. Voor stofzuigen. Voor een praatje met de buren. Wat is dat toch met tijd? Je hebt het voor onzinnige dingen, voor spontane acties, voor zaken die je niet leuk vindt maar waarvan je wel vindt dat ze gedaan moeten worden… waarom maak je dan niet bewust tijd voor dat waar je écht blij van wordt?

Ik ben een lijstje gaan maken van de dingen die mij écht gelukkig maken. Die ik elke dag zou willen doen. Lezen is één van die activiteiten. Dus ben ik er tijd voor gaan vrijmaken. Elke dag.

Ik begon met tien minuten. Tien minuten heb je altijd wel. Al snel kreeg ik de smaak te pakken. In oktober 2016 besloot ik om elke week een boek te lezen. Dat red je niet met tien minuten leestijd per dag. Het werd twintig en toen dertig minuten. Gecreëerde tijd, want ik stond een uur eerder op. Zo maak je tijd. Daarnaast ontdekte ik Storytel. Luisterboeken tellen ook mee. Ik luister tijdens het schoonmaken van de badkamer, het uitlaten van de honden, in de auto. Zo lukt het me soms zelfs twee boeken per week te lezen. Het ene boek lees ik op papier of op een scherm (ebook), het andere wordt me ingefluisterd via Storytel.

Ik lees romans, marketing- en zelfhulpboeken, gedichtenbundels, whatever. Hieronder een lijst van de boeken die ik sinds oktober 2016 heb gelezen. Ik merk dat ik steeds sneller en makkelijker lees. Ik ben ook minder kieskeurig; ik denk niet te lang na over de boeken die ik lees. Als een boek op mijn pad komt, lees ik het gewoon. Uit elk boek haal ik wel iets. Ideeën, kennis, inspiratie, een moment van ontspanning… het is allemaal goed. De miskleunen zijn op één hand te tellen. En zelfs van de slechte boeken leer ik iets. Dat ik de lat niet zo hoog hoef te leggen, bijvoorbeeld.

Inmiddels lees ik dus twee, soms zelfs drie boeken per week. Dankzij Storytel en Kobo luister/lees ik waar en wanneer ik maar kan. Ik las dat Warren Buffett 500 bladzijden per dag leest. De man die dat schreef leest zelf 200 boeken per jaar. Dat leek me altijd onmogelijk. Maar ja, niets is onmogelijk…

 

“It always seems impossible, until it’s done.”

– Nelson Mandela

 

Doel 2018: 100 boeken lezen. 

 

Wil je weten welke boeken ik lees en gelezen heb?
Volg me op Goodreads >>>

 

Goodreads.com