Inspiratie voor een blog, waar vind ik dat?

Waar vind je inspiratie voor je blog?

Om maar met de deur in huis te vallen: inspiratie voor een blog zit in jezelf. Het enige dat je nodig hebt om het te activeren is een vonkje van buitenaf. Een externe trigger. Dat kan van alles zijn. Een spontane inval, een opmerking van iemand, een passage in een boek, een video, een artikel in de krant, een blog van iemand anders.

 

Inspiratie door te lezen.

 

Als je meer of beter wilt schrijven begin je met meer lezen. Lees kranten en tijdschriften. Lees de achterkant van een pak hagelslag. De ingrediënten van een pot augurken (schrik niet). Blogs. Het plaatselijke sufferdje. Romans. Zelfhulpboeken. Chicklets.

Lezen leert je over structuur, spanningsbogen en opbouw. Lezen vergroot je woordenschat. En, bovenal, lezen inspireert. Het prikkelt je fantasie.

Ik lees graag de blogs van Mark Schaefer. En artikelen op Marketingfacts. De posts van Nicky Koopmans vind ik interessant. En die van Kitty Kilian. Het maakt niet uit wat je leest, als het maar iets is dat je oprecht interesseert. Lees geen blogs omdat iedereen die leest; die invalshoeken kent iedereen dus al. Lees wat je interesseert, waar je plezier aan beleeft. Anders kun je ook niet schrijven met plezier.

 

Inspiratie door video’s te kijken.

 

Geen zin om te lezen? Kijk een video! Dat is ook een goede bron van informatie en inspiratie. Wees nieuwsgierig, er is altijd iets nieuws te leren. Of iets om even om te lachen. Een traantje bij weg te pinken. Soms inspireert een blog, een video, een gedachte, een opmerking je tot schrijven. Soms ook niet. Maar blijf jezelf prikkelen. Blijf jezelf ontwikkelen.

 

Inspiratie door (online) een cursus te volgen.

 

Dat kan iets heel praktisch zijn, zoals een videotutorial over hoe je in WordPress een blog maakt. Of kies voor een (gratis) cursus van een topuniversiteit als Yale of Oxford. Ben je binnenhuisarchitect? Wat dacht je van een lezing over Romeinse architectuur: Lifestyles of the Rich and Famous: Houses and Villas at Pompeii? Ben je healthcoach of foodblogger? Volg een cursus over Child Nutrition and Cooking aan Stanford University. Gratis. Online. Via de site openculture.com vind je talloze gratis audio- en videocursussen van beroemde universiteiten over de hele wereld. Bekijk video’s of download een mp3. Kun je al joggend je Frans bijspijkeren of iets leren over de filosofie van Nietschze.

 

“Progress equals happiness.”

 

– Tony Robbins

 

Blader eens door oude teksten van jezelf.

 

Zoals ik al zei, inspiratie komt uit jezelf. De inspiratie voor dit artikel kwam uit een e-mailnieuwsbrief die ik in 2012 naar mijn klanten mailde. Kwam ik toevallig tegen. Dat artikel telde maar 50 woorden. Het was niet meer dan een tip over de hierboven genoemde website Open Culture. Nu schrijf ik er dus met gemak een nieuwe blog over van 449 woorden. Hatsiekadee.

Laatst vond ik een oud notitieboekje. Een acht jaar oude aantekening inspireerde mij tot het schrijven van dit artikel: Bedrijven en social media: wat is er veranderd sinds 2008? Zo makkelijk kan het zijn. Inspiratie is niet iets dat je hoeft te zoeken. Je hoeft je er alleen maar open voor te stellen.

Kijk om je heen, kijk naar jezelf. Blijf nieuwsgierig. En schrijf. Blijf schrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.