Luisteren naar je pen

Wist je het maar.
Je voelt dat er iets ontbreekt, maar je weet niet wat.

Is dit het? Wie ben ik? Wat wil ik?

De antwoorden op die vragen zitten in jezelf, niemand anders kan ze voor je beantwoorden.
Hoe krijg je ze boven water?

vanaf september
basiscursus Luisteren naar je pen

Luisteren naar je pen©

een inspirerende schrijfcursus voor zelfreflectie en creatieve expressie

 

Schrijven is voor mij altijd een geweldige uitlaatklep.

Mijn pen helpt me antwoord te vinden op vragen en brengt me in verbinding met mijzelf, mijn verlangens en mijn doelen.

Hoe verdwaald ik me ook voel, al schrijvend kom ik terug op mijn pad – geïnspireerd en vol nieuwe inzichten over mijzelf en wat ik te doen heb in deze wereld.

 

Dit is geen ‘truc’ die is voorbehouden aan professionele schrijvers zoals ik.

 

Iedereen kan met schrijftechnieken uit de wereld van creatief dagboekschrijven aan de slag. In de zesweekse cursus Luisteren naar je pen© maak je kennis met een aantal schrijftechnieken die je altijd en overal kunt toepassen om je gedachten op een rijtje te zetten en rust in je lijf toe te laten.

Je hebt geen vooropleiding of schrijftalent nodig om mee te doen: ik leer je, via je pen, luisteren naar je innerlijke stem.

Toen ik voor het eerst kennismaakte met de schrijfmethode Luisteren naar je pen© werd ik vooral verrast door de eenvoud ervan.

 

Er zijn geen regels, alleen makkelijk aan te leren technieken. Iedereen kan het.

Op een speelse en creatieve manier kom je in jezelf écht tot de kern. Laag na laag pel je jezelf af, je pen leidt de weg. Jij hoeft alleen maar te luisteren.

De Luisteren naar je pen©-methode is geschikt voor zowel de geoefende schrijver die creatief is vastgelopen als voor de nieuwsgierige beginneling die het gewoon fijn vindt om te schrijven, maar nooit weet waarover, of waar te beginnen.

 

Wil je meer plezier, geluk en rust in je hoofd en je leven?
Zoek je verbinding met jezelf en de wereld om je heen?
Vind je schrijven leuk?
Dan is deze cursus iets voor jou.


Luisteren naar je pen©

Start:
september 2022
Aantal deelnemers:
maximaal 16 personen
Duur:
6 weken, elke week een online bijeenkomst van 2,5 uur
Huiswerk:
gemiddeld 1 uur per week (meer oefenen mag altijd)
Locatie:
online, via Zoom (gratis, geen account nodig)
Kosten:
€ 195, inclusief btw en studiemateriaal

Hou mij op de hoogte.

Ik ontvang een mail zodra er meer bekend is over de startdatum.

 

Is deze cursus iets voor mij?

Ja, als jij schrijven leuk vindt en verdieping zoekt in hoe je de wereld om je heen ziet en beleeft, is deze cursus een aanrader.

Begin september geef ik een korte introductieworkshop over de cursus. Meld je aan voor mail updates dan hou ik je op de hoogte.

 

Heb ik schrijfervaring nodig om mee te mogen doen?

Of je nou een dyslectische tandarts bent of als professionele schrijver je geld verdient, Luisteren naar je pen© is voor iedereen. In de groep zul je zowel geoefende als startende schrijfliefhebbers ontmoeten en iedereen is er elkaars gelijke. De focus ligt op het schrijfproces, niet op het resultaat.

 

Wat houdt de cursus precies in?

In zes online bijeenkomsten ga je in een kleine groep aan de slag met eenvoudige, doch zeer effectieve schrijfoefeningen. Creativiteit en zelfreflectie, daar draait het om. Je schrijft, je deelt én, heel belangrijk, je luistert. Zonder oordeel.

De basiscursus Luisteren naar je pen© is een ontdekkingsreis door jezelf, langs je overtuigingen, je herinneringen, je wensen en je dromen.
In de week tussen de lessen oefen je thuis zelf met de technieken, zo vaak je wilt. De huiswerkbelasting is minimaal – Luisteren naar je pen© volg je puur voor jezelf.

Welke literatuur beveel je aan?

Als er één boek mooi aansluit op deze cursus, is het wel Dagboek als spiegel van Christine de Vries.

Dit is de basiscursus Luisteren naar je pen©. Is er een vervolgcursus?

Luisteren naar je pen© is begin jaren negentig ontwikkeld door Christine de Vries van Shodo.nl. Ik heb bij Christine zowel deze basiscursus als de gecertificeerde training gevolgd en ben nu een door Shodo gecertificeerd cursusleider. Wil jij ook gecertificeerd cursusleider worden en Luisteren naar je pen© aanbieden, dan moet je eerst de basiscursus volgen. Dat kan bij mij. Komt de locatie of dag/tijdstip je niet uit, kijk dan of je de basiscursus ergens anders kunt volgen: https://shodo.nl/lijst-basiscursus-luisteren-naar-je-pen/.

Ik kan niet in september. Wanneer geef je de cursus weer?

Dat is nog niet bekend, waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 weer. Wil je op de hoogte blijven van het cursusaanbod, meld je dan onderaan deze pagina aan voor updates.

Deze basiscursus Luisteren naar je Pen© is een product van Shodo.nl. Eva Smitt van Durf te schrijven is een gecertificeerd cursusleider. De basiscursus Luisteren naar je pen© wordt door alle gecertificeerde cursusleiders op dezelfde manier aangeboden.

Wil je meer weten? Neem contact met me op, ik vind het leuk van je te horen!

Wil je op de hoogte blijven van de cursussen en workshops van Durf te schrijven? Laat je e-mailadres achter, dan ontvang je de updates.