Luisteren naar je pen

Je innerlijke criticus zit je altijd in de weg en je voelt de druk om in het tempo van de wereld door te jakkeren. Geen tijd om stil te staan bij wat jij nodig hebt.

Is dit het? Wie ben ik? Wat wil ik?
Je hebt de antwoorden, je kan er alleen niet bij.
Totdat je leert luisteren naar je pen.

basiscursus Luisteren naar je pen

Luisteren naar je pen©

Leer oordeelloos luisteren naar jezelf én een ander,
en ontdek hoe je schrijvend innerlijke rust vindt.

 

Schrijven is voor mij altijd een geweldige uitlaatklep.

Mijn pen helpt me antwoord te vinden op vragen en brengt me in verbinding met mijzelf, mijn verlangens en mijn doelen.

Hoe verdwaald ik me ook voel, al schrijvend kom ik terug op mijn pad – geïnspireerd en vol nieuwe inzichten over mijzelf en wat ik te doen heb in deze wereld.

 

Dit is geen ‘truc’ die is voorbehouden aan professionele schrijvers zoals ik.

 

Iedereen kan met schrijftechnieken uit de wereld van creatief dagboekschrijven aan de slag. In de zesweekse cursus Luisteren naar je pen© maak je kennis met een aantal schrijftechnieken die je altijd en overal kunt toepassen om je gedachten op een rij te zetten en rust in je lijf toe te laten.

Je hebt geen vooropleiding of schrijftalent nodig om mee te doen: ik leer je, via je pen, luisteren naar je innerlijke stem.

Toen ik voor het eerst kennismaakte met de schrijfmethode Luisteren naar je pen© werd ik vooral verrast door de eenvoud ervan.

 

Er zijn geen regels, alleen makkelijk aan te leren technieken. Iedereen kan het.

Op een speelse en creatieve manier kom je in jezelf écht tot de kern. Laag na laag pel je jezelf af, je pen leidt de weg. Jij hoeft alleen maar te luisteren.

De Luisteren naar je pen©-methode is geschikt voor zowel de geoefende schrijver die creatief is vastgelopen als voor de nieuwsgierige beginneling die het fijn vindt om te schrijven, maar nooit weet waarover, of waar te beginnen.

 

Wil je meer plezier, geluk en rust in je hoofd en je leven?
Zoek je verbinding met jezelf en de wereld om je heen?
Vind je schrijven leuk?
Dan is deze cursus iets voor jou.


Luisteren naar je pen©

Start:
Nog geen nieuwe datum ingepland
Aantal deelnemers:
maximaal 16 personen
Duur:
6 wekelijkse online bijeenkomsten van 2,5 uur
Huiswerk:
gemiddeld 1 uur per week (meer oefenen mag altijd)
Locatie:
online, via Zoom (gratis, geen account nodig)
Kosten:
€ 195, inclusief btw en studiemateriaal

 

Is deze cursus iets voor mij?

Ja, als jij schrijven leuk vindt en verdieping zoekt in hoe je de wereld om je heen ziet en beleeft, is deze cursus een aanrader. 

 

Heb ik schrijfervaring nodig om mee te mogen doen?

Nee, totaal niet. Of je nou een dyslectische tandarts bent of een professionele schrijver, Luisteren naar je pen© is voor iedereen. In de groep zul je zowel geoefende als startende schrijfliefhebbers ontmoeten en iedereen is er elkaars gelijke. De focus ligt op creativiteit en het schrijfproces, niet op het resultaat.

 

Wat houdt de cursus precies in?

In zes online bijeenkomsten ga je in een kleine groep aan de slag met eenvoudige, doch zeer effectieve schrijfoefeningen. Creativiteit en zelfreflectie, daar draait het om. Je schrijft, je deelt én, heel belangrijk, je luistert. Zonder oordeel.

De basiscursus Luisteren naar je pen© is een ontdekkingsreis door jezelf, langs je overtuigingen, je herinneringen, je wensen en je dromen.
In de week tussen de lessen oefen je thuis zelf met de technieken, zo vaak je wilt. De huiswerkbelasting is minimaal – Luisteren naar je pen© volg je puur voor jezelf.

 

Welke literatuur beveel je aan?

Als er één boek mooi aansluit op deze cursus, is het wel Dagboek als spiegel van Christine de Vries.

 

Dit is de basiscursus Luisteren naar je pen©. Is er een vervolgcursus?

Luisteren naar je pen© is begin jaren negentig ontwikkeld door Christine de Vries van Shodo.nl. Ik heb bij Christine zowel deze basiscursus als de gecertificeerde training gevolgd en ben nu een door Shodo gecertificeerd cursusleider. Wil jij ook gecertificeerd cursusleider worden en Luisteren naar je pen© aanbieden, dan moet je eerst de basiscursus volgen. Dat kan bij mij. Komt de locatie of dag/tijdstip je niet uit, kijk dan of je de basiscursus ergens anders kunt volgen: https://shodo.nl/lijst-basiscursus-luisteren-naar-je-pen/.

Wanneer geef je de cursus weer?

De volgende editie start waarschijnlijk in november 2023. Stuur me een mailtje als je nu al een plekje wilt reserveren. Of meld je onderaan deze pagina aan voor updates, dan blijf je op de hoogte van het complete cursusaanbod.

Deze basiscursus Luisteren naar je Pen© is een product van Shodo.nl. Eva Smitt van Durf te schrijven is een gecertificeerd cursusleider. De basiscursus Luisteren naar je pen© wordt door alle gecertificeerde cursusleiders op dezelfde manier aangeboden.

Wil je op de hoogte blijven van de cursussen en workshops van Durf te schrijven? Laat je e-mailadres achter, dan ontvang je de updates.