Miracle Morning dag 1

door | 14 11 2016 | Miracle Morning

Miracle Morning - week 1

Maandag 14 november: mijn eerste Miracle Morning

Om 6.00u gaat de wekker. De eerste Miracle Morning.
Sjee, wat is het nog donker. Gelukkig was ik zo verstandig om thermostaat Toon de kachel al om 5.45u aan te laten zetten.

Opstaan gaat soepel. Ik doe mijn joggingpak aan en trek een slapende hond van de bank. Ze weet niet wat haar overkomt. Zwijgend doen we ons rondje.

Silence. Het is één van de onderdelen van de Miracle Morning van Hal Elrod.

Hal bedacht het Miracle Morning-principe toen hij besloot geen genoegen meer te nemen met een middelmatig leven. Hij wilde ‘groots’ leven. Daarom onderzocht hij de gewoonten en strategieën van succesvolle mensen als Tony Robbins, Richard Branson en Oprah Winfrey en paste zijn agenda erop aan. Het was even puzzelen; overdag was hij druk met werk, ’s avonds was Hal moe.

Dan maar vroeg in de ochtend. Hal stond elke ochtend om 5 uur op voor zijn life SAVERS: een acroniem voor Silence, Affirmations, Visualisation, Excercise, Reading en Scribbling (writing). Of, in het Nederlands: Stilte, Affirmaties, Visualisatie, Exercitie (Bewegen), Lezen en Schrijven. SAVELS, beetje vreemd woord. Misschien moeten we er in het Nederlands een N aan toevoegen (Nachtbraken, Netwerken, Neuken, Neuriën, Nascholen, Niksen, Nuttigen, Natrekken) zodat wij voor dag en dauw kunnen opstaan voor onze SNAVELS. Hmm.

Anyway, ik loop dus om 6.05u slaapdronken met mijn hond door Amstelveen. In de stikdonkere nacht. Ach nee, even positief nu: ochtend. Zwijgend, dus de S van SAVERS, SNAVELS of wat dan ook kan ik alvast afchecken.

Thuis zet ik, nog steeds in moeiteloze stilte, koffie. Terwijl de melkschuimer staat te draaien, betrap ik mezelf erop dat ik iets doe wat absoluut niet bijdraagt aan een groots en succesvol leven: ik sta de vaatwasser uit te ruimen. Note to self: dat doen we vanaf nu niet meer tijdens Miracle Morning.

Koffie klaar, kaarsje aan, laptop open: klaar voor de start. Eén probleem: ik heb het boek Miracle Morning nog helemaal niet uit. Start before you’re ready is een mooie tegeltjeswijsheid, maar als je geen idee hebt wat je precies moet doen, wordt het lastig om van je morning een miracle te maken. Dus gebruik ik mijn eerste Miracle Morning om verder te lezen in het boek. Ik selecteer meteen ook wat andere boeken die ik wil lezen tijdens mijn Ongelooflijke Ochtenden. En ik maak een lijst van alles waar ik dankbaar voor ben. Dat hoort er wel bij, vind ik.

Ik blijf schrijven tot 08u. Dan breng ik, voor de gezelligheid, mijn dochter naar school. Ik zet haar af bij het schoolplein en wil de auto keren. Gelukkig zie ik, scherp als ik ben, net op tijd een paaltje en behendig draai ik eromheen. Boem. Er stond dus nog zo’n paaltje, maar dan dertig centimeter korter en niet te zien vanuit de auto. Onthutst zet ik mijn Aygootje in zijn achteruit. Gebeurt míj dit op mijn eerste Miracle Morning? Dat is de enige vraag die door mijn hoofd schiet. Ik schiet in de lach.

De schade valt mee. Het kunststof bumpertje heeft een scheur en het nummerbord een deuk. Het is wat het is. Ik ben akelig kalm voor iemand die net haar auto tegen een betonnen paal heeft gezet. Misschien ben ik gewoon moe van het vroege opstaan. Of ben ik al besmet met het Miracle Morning-virus?

Ik kruip thuis weer achter mijn laptop en schrijf verder. Om 11.30u ben ik leeg. Mooi moment om me te gaan douchen en aankleden. Onder de douche evalueer ik mijn eerste Miracle Morning. Het is bijna middag, heb er al een halve dag op zitten. Ik heb me niet gehouden aan alle onderdelen: alleen de twee S’en (Silence en Scribbling) en de R van Reading zijn aan bod gekomen. Verder dan in stilte wandelen met de hond (misschien was dat genoeg om Exercise af te strepen?), lezen, en opschrijven waar ik allemaal dankbaar voor ben kwam ik niet.

Morgen maar wat meer aandacht voor de klinkers en proberen om dat allemaal in één uur te proppen. Het zou al een mirakel zijn als dat lukt.