Miracle Morning dag 2

door | 15 11 2016 | Miracle Morning

Miracle Morning dag 2

Dinsdag 15 november: vroeg opstaan is een makkie

De wekker gaat om 5.30u.
Het vroeg opstaan kost wederom weinig moeite.

Ik laat Yara uit, zet koffie, brandt een kaarsje en zwijg, lees, schrijf en fröbel tot de zon opkomt. Mijn gedachten zijn helder en ik voel me goed. Ik krijg een briljant idee voor een nieuwe weggever op mijn website. Ja, het is heus. Ik krijg een geniale ingeving, om 6.40u.

Toch heb ik net als gisteren het gevoel dat ik het niet helemaal goed aanpak. Ik doe dingen nog niet heel anders dan anders. Mijn werkdag begint gewoon een paar uur eerder. Per saldo werk ik dus elke dag een uurtje of drie langer. Goed voor de productiviteit, maar niet voor het realiseren van een groots en meeslepend, succesvol leven. Ik moet iets doen met die A van Affirmaties en de E van Exercise tijdens mijn Miracle Mornings. Sporten is zo’n beetje het eerste dat ik wegstreep van mijn to do-lijst als ik zogenaamd geen tijd heb.

Opvallend is wel dat ik beduidend meer en betere ideeën heb dan op een ‘gewone’ dag. En het volste vertrouwen dat ik ze kan realiseren. En dat ik ook meteen actie onderneem om dat te bewijzen. Daarnaast heb ik nog geen seconde last gehad van uitstelgedrag in de vorm van een Netflix- of spelletjes-intermezzo op mijn iPad.

’s Avonds zit ik om negen uur knikkebollen. Om half tien gaat het licht uit, letterlijk en figuurlijk. Het is even wennen, dat  vroege opstaan en die verandering in het ritme. Maar we gaan door.
Eva vs. Uitstelgedrag: 2 – 0.