Mijn Miracle Mornings: februari 2017

Januari is niet mijn favoriete maand.
Ze is koud, saai, duurt lang en vraagt veel van mijn gezondheid en geestelijke gesteldheid. Maar goed, ik heb me er weer doorheen gesnotterd.

 

Met de lente in zicht gaat alles een stuk makkelijker

 

Op 6 februari begint de energetische lente.
Er is een meteorologische lente (1 maart), een astronomische lente (21 maart) en er is een energetische lente. Daar staat mijn kompas op afgesteld. Zo rond 6 februari begint de lente, 6 mei de zomer, 6 augustus de herfst en 6 november de winter. Sinds ik daar meer rekening mee houd, voel ik me het jaar rond een stuk prettiger.

Je merkt het aan de natuur – overal zwaaien de sneeuwklokjes hun stolpjes boven de grond, dansen bladknoppen de polonaise op schijnbaar dode boomtakken en post mijn halve tijdlijn zin-in-de-zomer-foto’s op facebook. De lente is hier. En daarmee hak ik een knoop door. Ik stop met mijn Miracle Morning op de manier zoals Hal Elrod die doet.

De Miracle Morning zoals ik die begon in november is ter ziele.
Dat klinkt alsof mijn MM-experiment mislukt is. Integendeel.

Op de eerste plaats kan een experiment nooit mislukken. Elke uitkomst van een experiment draagt bij aan het formuleren van de conclusie, het finetunen van de aanpak en het bijstellen van de doelen. Het vroege opstaan was geen probleem, dat lukte me uitstekend. Vooral omdat mijn hond Yara maar één of twee dagen nodig heeft om aan een nieuw ritme te wennen. Een wekker is dan niet meer nodig – Yara laat wel van zich horen. Dat beest heeft een ingebouwde atoomklok.

Op de tweede plaats heeft de Miracle Morning me op het pad gezet van chronische levensverbetering. Ik heb nagedacht over welke activiteiten nou echt waarde toevoegen aan mijn leven en ik heb ze in mijn agenda ingebouwd. Ik ben weer gaan lezen, en ik heb mijn Spaanse les via de app Duolingo weer opgepakt. Alleen dat vanaf ‘s ochtends 05.30u in een uur tijd al die dingen doen, werkt niet voor mij.  Voor mijn Spaans is het prima. Lezen en schrijven doe ik liever langer dan tien minuten. En om nou elke ochtend affirmaties oplezen als een schlemielige Emile Ratelband: nee, dankjewel.

Door de Miracle Morning ben ik meer gaan lezen. Ik lees elke dag. Daardoor heb ik nieuwe boeken en inzichten vergaard die me, net als Miracle Morning, verder helpen op het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Inzichten die beter passen bij mijn persoonlijke invulling van mijn Miracle Morning. Ik schrijf liever.

 

“Wees doelbewust. Richt je op het ene waartoe je hebt besloten.”

– Generaal George S. Patton

 

Vanaf nu richt ik me op een paar grote doelen en besteed ik dagelijks voldoende tijd aan de stappen richting dat doel om het binnen afzienbare tijd te bereiken. Dat betekent dus ook geen tijd verspillen aan het schrijven OVER het pad richting mijn doelen, wat ik hier nu doe.

Natuurlijk zal ik mijn ervaringen blijven delen en waar ik kan tips geven om jou te helpen ook stappen te durven nemen richting grote doelen. Maar deze blogreeks over de Miracle Morning eindigt hier. Nu.

Het MM-concept is goed en werkt ook uitstekend als aanjager voor het ontwikkelen van nieuw gedrag, maar je moet er uiteindelijk zelf vorm aan geven. Want ik ben Hal Elrod niet en jij bent mij niet. Volg je eigen pad, bouw aan je eigen vangnet van gewoonten.

 

“You are the miracle in every Miracle Morning.”

– Eva Smitt

 

Als je dan toch wilt blijven schrijven, doe dan als ik: schrijf Morning Pages

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit via: