Miracle Morning week 4

door | 7 12 2016 | Miracle Morning

Luna, die de schuld krijgt van mijn mislukte Miracle Mornings

Week 4: Miracle Mornings mislukt (en ik vind het prima)

Maandag 5 december: Miracle Morning 16

Ik was om 5.30u op, dat kan ik inmiddels heel goed. En het was inderdaad een Miracle Morning. Zonder lezen, schrijven en push-ups, daar kwam ik niet aan toe. Oorzaak: Luna.

Zondagmiddag heb ik dit zeven maanden oude Griekse vondelingetje opgehaald van Schiphol. Een aandoenlijk koppie, een prachtige bruinblonde vacht en een parmantig loopje. Een hinde met een vossenkop. Yara was door het dolle heen toen ik met Luna de kamer binnenkwam. Ze wist niet of ze deze ‘indringer’ nou moest wegjagen of uitnodigen voor een stoeipartij, dus het werd een kakofonie van gegil, geblaf, gepiep en gegrom. Luna beet waar nodig goed van zich af en de rust herstelde snel.

Mijn wonderochtend draaide dus om twee honden, niet om mijn persoonlijke ontwikkeling. Al kan ik iedereen die persoonlijke groei ambieert aanraden tijd vrij te maken voor het observeren van honden. Heb je er zelf geen, ga dan naar het park, het bos of een andere populaire hondenuitlaatplek, zet jezelf met een thermosfles koffie en een gevulde koek op een bankje en aanschouw de viervoeters. De manier waarop zij elkaar begroeten, met elkaar communiceren, de rangorde bepalen, spelen of elkaar negeren en omgaan met teleurstelling: daar kunnen wij mensen nog veel van leren.

 

“Learn a lesson from your dog: no matter what life brings you, kick some grass over that shit and move on.”

Dinsdag 6 december: Miracle Morning 17

Ook vandaag amper toegekomen aan schrijven, lezen en andere verlichtende bezigheden. Om 9.30u zat ik bij de huisarts met twee ontstoken ogen waar ik al weken mee rondloop (blijkt meibomitis te heten, chronisch dingetje) en twee uur later bezocht ik met Luna bij de dierenarts. Ze plaste vanochtend bloed en piepte er aandoenlijk bij. Blaasontsteking. De rest van de dag was ik bezig met plasjes opruimen, honden uitlaten (als wij blaasontsteking hebben willen we ook vaker naar de wc) en de huishoudelijke taken waar ik gister niet aan toekwam.

We zijn allemaal een beetje van slag, maar dat hoort erbij als je een nieuw gezinslid verwelkomt. Er moet even een nieuwe balans gevonden worden. Komt goed, want Luna is een lieve leukerd en we zijn allemaal dol op haar, Yara incluis. En wat de miracle morning betreft: morgen weer een kans. Elke nieuwe dag is een mirakel van 24 uur vol mirakels. Het is maar hoe je het bekijkt.

Luna van Lesbos in het koude Amsterdamse Bos

Woensdag 7 december: Miracle Morning 18

Miracle Morning: mislukt. Gezellige ochtend met spelende honden, een strijkende moeder om koffie voor te zetten en een heerlijk dampende slowcooker met een Indische rundvleesstoofpot. Ik ben compleet van het pad af. Ja, deze week is elke Miracle Morning mislukt. Morgen misschien?

 

Donderdag 9 december: Miracle Morning 19

Miracle Morning 19: ook mislukt. Punt. Ik heb het ook even helemaal los gelaten. Zal ik Luna de schuld geven?

Nee. It’s me. Volgende week beter.