Miracle Morning week 3

door | 2 12 2016 | Miracle Morning

Amsterdamse Bos miracle morning

Week 3: ‘t Amsterdamse Bos is mijn life-SAVER

Maandag 28 november: Miracle Morning 11

Dat vroege opstaan om 5.30u gaat me goed af, al krijg ik mijn ogen maar moeilijk open.

Om 5.40u loop ik weer zwijgend mijn rondje met het hondje. Ik ben nog steeds aan het finetunen: wat maakt mijn Miracle Morning nou echt fijn? Het mirakelse gevoel van de eerste dagen is natuurlijk allang vervlogen. Het gevoel van ‘christmas morning’ waar Hal Elrod het over had duurde maar twee ochtenden. Hal, heb jij nog echt dat gevoel elke ochtend? Make that the cat wise…

Anyway, wat een fantastisch mooie dag was het vandaag! Misschien wel de mooiste van de hele winter. Heel koud en heel zonnig. Ik heb twee uur met Yara door het bos gewandeld. Het leverde prachtige plaatjes op. Vandaag was meer een Miracle Afternoon dan een Miracle Morning.

Dinsdag 29 november: Miracle Morning 12

Wat ik in ieder geval heb aangepast sinds vandaag: ik stap eerst onder de warme douche. Anders blijf ik te lang in joggingpak rondlopen. Dus vandaag is het nieuwe schema: opstaan, douchen, aankleden, hond uitlaten, kaarsje aan (de drie seconden die me wel een kerstgevoel geven), koffie, lezen, affirmaties oplezen (een summier lijstje egoboosters dat schreeuwt om een complete reconstructie), schrijven en een rondje in de thuisgym.

Dat laatste is niet meer dan een uitgerolde yogamat in de logeerkamer, waarop ik, tussen het bed, het bureau en de printer, een paar minuten besteed aan sit-ups, push-ups, crunches, leg-raises en een minuutje planken. Nou ja, een minuutje… het zit eerder in de richting van de 15 seconden. Maar we hebben het doel voor ogen, zeg maar. Dan rek en strek ik nog wat en doe ik, om mezelf te imponeren, nog ‘even’ een handstand tegen de kledingkast.

Hijgend en puffend, met rood aangelopen hoofd, kruip ik weer achter mijn laptop. Dat was de Miracle Morning. Het is 7.30 uur. We gaan aan het werk.

Woensdag 30 november: Miracle Morning 13

Vandaag mijn affirmaties volledig herschreven. Heerlijk! Meteen ook mijn belangrijkste doelen voor 2017 opgeschreven. Lijkt me een goed idee om die ook elke dag hardop uit te spreken. Wat ik merk is dat ik de rest van de dag doelgerichter werk, met meer focus. Ik zit pas op dag 13 van de Miracle Mornings, dus ik mag nog geen conclusies trekken. Maar het voelt goed. Al zit ik ‘s middags om twee uur enorm te knikkebollen. Dat vind ik wel een nadeel – mijn concentratie is na mijn Daily Lunch Walk in het Amsterdamse Bos ver te zoeken. We nemen het mee in de evaluatie; zowel dat mijn energie niet evenredig verdeeld is over de dag en dat een natuurwandeling zeker onderdeel uit moet maken van mijn Miracle Mornings én Afternoons.

Donderdag 1 december: Miracle Morning 14

Al voordat ik begon met Miracle Mornings was ik gestart met het lezen van één boek per week. Soms is het een pdf van zestig pagina’s over marketing, dan weer een roman van zeshonderd pagina’s. Dat laatste vraagt wel even doorlezen. Ik zorg ook voor afwisseling met luisterboeken, ebooks en ‘echte’ boeken. Deze week lees ik Herman Kochs nieuwste roman: De Greppel. Geweldig geschreven. Maandag heb ik ‘m uit. Op Goodreads vind je meer boeken die ik heb gelezen (ben op enig moment gestopt met mijn leeslijst daar bij te houden, al blijf ik lekker doorlezen).

Vrijdag 2 december: Miracle Morning 15

Op vrijdag sta ik iets later op, als aanloopje naar het weekend. Deed ik vorige week ook en dat bevalt me prima.

Ik lees, ik schrijf, maak een wandeling in het Amsterdamse Bos én ik werk verder aan mijn Actieplan 2017.
Dat is het mooie aan Miracle Morning, ik neem opstaan niet meer als iets vanzelfsprekends, iets dat ‘moet’. Het is een keuze, elke ochtend weer. Ik kan die wekker ook níet zetten, ik kan me ook nog een keer omdraaien als mijn wake-up lamp oplicht. Maar ik doe het niet. Ik kies ervoor op te staan en meteen iets te ‘doen’. Alleen dat al, een bewuste start aan mijn dag plakken, maakt een verschil. Misschien nog niet iets zichtbaars, maar ik voel het.

Who knows?
It’s only just out of reach,
Down the block, on a beach,
Under a tree.
I got a feeling there’s a miracle due,
Gonna come true,
Coming to me!