Over Eva Smitt

Ik ben Eva Smitt. Tekstschrijver en schrijfcoach.

Twintig jaar werkte ik als tekstschrijver in het bedrijfsleven. Schreef ik de verhalen van andere ondernemers op. Werkte ik voor honderden verschillende bedrijven – van lokale zelfstandigen tot grote organisaties als ING en RTL Nederland. Ontzettend leuk werk.

 

Tot ik er geen moer meer aan vond.

 

Zo maar, van de ene op de andere dag. Ik kreeg een hekel aan schrijven. Ik, Eva Smitt.

Die blonde, nuchtere Noord-Hollandse, die in de tweede klas van de lagere school al wist dat ze schrijfster wilde worden.
Die verhalen typte op de oude Remington van haar opa, een kinderboek schreef toen ze elf was en op haar zestiende een buurtkrant uitgaf.
Die na een HBO-studie Tekstschrijven als manager bij een beveiligingsbedrijf werkte, en als pr-manager bij het Groot Russisch Staatscircus. Die op haar 26e communicatiebureau Quibble startte.

Ik was mezelf ergens onderweg kwijtgeraakt.
Als ik niet meer Eva-Smitt-de-tekstschrijver-van-Quibble was, wie was ik dan? Al wandel ik elke middag met mijn twee honden in het Amsterdamse Bos, ik zag mezelf geen hondenuitlaatservice beginnen. En ja, ik werk graag met kinderen, maar eens per week als vrijwilliger voorlezen aan kleuters met een taalachterstand is genoeg. Wie was ik? Wat wilde ik? Als vanzelf pakte ik een pen, om al die gedachten de ruimte te geven. Ik schreef weer. Niet voor mijn klanten, maar voor mezelf.

 

Schrijvend zocht ik antwoord op alle vragen in mijn hoofd. En ik vond ze.

 

Ik ging weer bloggen. Over hoe ik de wereld zie, over de moeilijke vragen die ik mezelf stel. Over durven, over groeien en over schrijven. Als vanzelf kwamen er mensen op mijn pad, mensen zoals jij en ik, die zeiden: ‘Dat wil ik ook.’

 

Durven schrijven.

 

Bloggen zonder gêne. Gezien worden voor wie je bent, en staan voor wat je vindt.

 

Dankzij Eva ben ik anders naar mezelf gaan kijken. Meer positief, zonder overal een ja maar… achter te plakken.

– Anna

 

 

Wat jij allemaal teweegbrengt, Eva. Als ik jou gesproken heb durf ik altijd alles. Je hebt altijd van die verfrissende, inspirerende inzichten. Zo blij mee!

– Nicoline

 

 

Ik ben door de schrijfcoaching van Eva veel zekerder over mijn teksten. Ik weet nu wat er goed of minder goed aan is en kan ze zelf herschrijven tot een goed blog. Ik schrijf nu minstens één keer per maand een blog en krijg er superleuke reacties op.

– Monique

 

 

Eva, mag ik jou een groot compliment geven. Je daagt me uit om te schrijven en zet me op een mooie, integere manier in het zonnetje. Dank je wel.

– Christien

 

Ik leer ondernemers beter schrijven, én meer durven.

 

Ik kan je van alles leren over d’s en t’s, over komma’s en punten en over bloggen en SEO: als jij niet durft te publiceren, heeft het geen zin.

 

Van alleen maar regeltjes toepassen word je geen betere schrijver.

 

Je moet wat lef hebben. Ergens voor durven staan. Fouten Leermomenten durven maken. Als jij daar klaar voor bent, dan wil ik met jou aan de slag. Dan ben jij klaar voor een cursus of coachtraject bij Durf te schrijven.

Heb je vragen of weet je niet welk traject het beste bij jou past? Boek dan een gratis inspiratiesessie – ik help je graag om van jouw blog een succes te maken.