Ik ben Eva Smitt.
Tekstschrijver en schrijfcoach.

Twintig jaar werkte ik als tekstschrijver in het bedrijfsleven.
Schreef ik de verhalen van andere ondernemers op.
Werkte ik voor honderden verschillende bedrijven – van lokale zelfstandigen tot grote organisaties als ING en RTL Nederland.

Ontzettend leuk werk.

Tot ik er geen moer meer aan vond.

Zo maar, van de ene op de andere dag.
Ik kreeg een hekel aan schrijven. Ik, Eva Smitt.
Die blonde, nuchtere Noord-Hollandse, die in de tweede klas van de lagere school al wist dat ze schrijfster wilde worden.
Die verhalen typte op de oude Remington van haar opa, een kinderboek schreef toen ze elf was en op haar zestiende een buurtkrant uitgaf.
Die na een HBO-studie Tekstschrijven en functies van salesmanager bij Randon Beveiliging en pr-manager bij het Groot Russisch Staatscircus, in 1998 communicatiebureau Quibble startte.

Ik was mezelf ergens onderweg kwijtgeraakt. Als ik niet meer Eva-Smitt-de-tekstschrijver-van-Quibble was, wie was ik dan?

Al wandel ik elke middag met mijn twee honden in het Amsterdamse Bos, ik zag mezelf geen hondenuitlaatservice beginnen. En ja, ik werk graag met kinderen, maar eens per week als vrijwilliger voorlezen aan kleuters met een taalachterstand is genoeg.

Wie was ik? Wat wilde ik? Als vanzelf pakte ik een pen, om al die gedachten de ruimte te geven.
Ik schreef weer. Niet voor mijn klanten, maar voor mezelf.

Schrijvend zocht ik antwoord op alle vragen in mijn hoofd. En ik vond ze.

Ik ging ook weer bloggen.
Over hoe ik de wereld zie, over de moeilijke vragen die ik mezelf stel. Over durven, over groeien en over schrijven.
Als vanzelf kwamen er mensen op mijn pad, mensen zoals jij en ik, die zeiden: ‘Dat wil ik ook.’

Zij willen ook durven schrijven.

Bloggen zonder gêne. Gezien worden voor wie je bent, en staan voor wat je vindt.

Dankzij Eva ben ik anders naar mezelf gaan kijken. Meer positief, zonder overal een ja maar… achter te plakken. – Anna

Wat jij allemaal teweegbrengt, Eva. Als ik jou gesproken heb durf ik altijd alles. Je hebt altijd van die verfrissende, inspirerende inzichten. Zo blij mee! – Nicoline

Ik ben door de schrijfcoaching van Eva veel zekerder over mijn teksten. Ik weet nu wat er goed of minder goed aan is en kan ze zelf herschrijven tot een goed blog. Ik schrijf nu minstens één keer per maand een blog en krijg er superleuke reacties op. – Monique

Eva, mag ik jou een groot compliment geven. Je daagt me uit om te schrijven en zet me op een mooie, integere manier in het zonnetje. Dank je wel. – Christien

Daarom ben ik nu tekstschrijver, schrijver, blogger én Bloggen zonder gêne.

Ik leer ondernemers beter schrijven, én meer durven.

Want al leer ik je alles over d’s en t’s, over komma’s en punten en over koppen en SEO: als jij niet durft te publiceren, heeft het geen zin.
Ik kan je beter leren schrijven, maar hou er wel rekening mee dat goed schrijven meer vraagt dan alleen kennis van taal- en grammaticaregels.

Van regeltjes alleen word je geen betere schrijver.

Met humor, lef en empathisch vermogen daag ik mijn cliënten uit meer van zichzelf te laten zien. Als jij daar iets bij voelt én je wilt beter leren schrijven dan nodig ik je uit voor een vrijblijvende kennismaking. Boek nu een gratis inspiratiesessie – al besluit je daarna dat je niet door mij gecoacht wilt worden, dan heb je in ieder geval minstens twee gouden tips gekregen van me om weer stappen te kunnen zetten richting jouw doel.

Delen:
Durf te vragen

Heb je een vraag? Ik beantwoord 'm graag.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search