Over Eva

Hi, ik ben Eva

Ruim 20 jaar werkte ik als tekstschrijver in het bedrijfsleven. Schreef ik de teksten voor de websites, socials en magazines van honderden bedrijven – van de bakker op de hoek (letterlijk!) tot grote organisaties als ING en RTL/Videoland.
Ontzettend leuk werk.
Tot ik er geen moer meer aan vond.

Zo maar, van de ene op de andere dag.
Ik kreeg een hekel aan schrijven. 

In de tweede klas van de lagere school wilde ik al kinderboekenschrijfster worden. Of advocaat. Of juf, zoals mijn moeder.

Ik typte verhalen op de oude Remington van mijn opa, schreef een kinderboek toen ik elf was en gaf een buurtkrant uit voordat ik na het VWO aan een studie Nederlands/Tekstschrijven aan de Hogeschool Holland begon. Nooit afgemaakt, want ik werd manager bij een beveiligingsbedrijf en toerde daarna als pr-manager met het Groot Russisch Staatscircus door Nederland en België.

Op mijn 26e begon ik voor mezelf als tekstschrijver bij Quibble, want ik miste het schrijven en de vrijheid van mijn eigen werktijden indelen.

En plots, 20 jaar later, kreeg ik geen letter meer op papier voor mijn klanten. Wat nu?
Als ik niet meer Eva-Smitt-de-tekstschrijver-van-Quibble was, wie was ik dan?

Ergens onderweg was ik haar kwijtgeraakt.

Na talloze wandelingen met mijn honden en wekenlang apathisch voor me uit staren, pakte ik als vanzelf pen en papier, om alle gedachten de ruimte te geven.
Ik schreef weer.
Niet voor mijn klanten, maar voor mezelf.

Schrijvend zocht ik antwoord op alle vragen in mijn hoofd. En ik vond ze.
Ik deed coachopleidingen (zoals die van Systemisch Coach bij UNLP), volgde BlogPro en Karakter&Dialoog bij Kitty Kilian en werd gecertificeerd cursusleider van Luisteren naar je pen©. 

Nu leer ik anderen schrijven.

Ik heb de leukste klanten.
Stuk voor stuk wereldwijze, ondernemende vrouwen die over de drempel willen stappen die ze zichzelf hebben opgeworpen. Ze willen niet harder werken, maar moeitelozer. Ze hebben een fantastisch verhaal en een inspirerende missie en willen daar op een onderscheidende, authentieke manier over vertellen. Dat vraagt vaker om lef dan om kennis van taalregeltjes. 

Ik leer ze om te gaan met de kritische stemmetjes en vrijuit te schrijven. Zakelijk, met een personal touch.
Durven schrijven, zonder gêne.
Gezien worden voor wie ze zijn, en durven staan voor wat ze vinden.

Omdat ze daar niet alleen een succesvollere ondernemer van worden, maar ook een leuker mens.

Liefs, Eva

“Eva is zoals een goede docent moet zijn: behulpzaam, maar niet opdringerig. Ondersteunend, maar met humor. Precies, maar geen muggenzifter. Er van uitgaande dat mensen in een cursus net zo zijn als in het echt is ze een heerlijke schrijfdocent. Doe er je voordeel mee.”

Kitty Kilian

schrijftrainer, De Blogacademie

“Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik niet voor mijn eigen website durfde te gaan bloggen. Het was even wennen om door Eva gefileerd te worden, maar ik heb nog nooit zo snel zoveel geleerd. Ik heb mijn blinde vlekken ontmaskerd, mijn eigen schrijfstijl ontwikkeld en een superleuke basis gelegd voor mijn website.”

Christa van der Toorn

behavioural designer, Lerna

“Eva komt voortdurend met goede tips, ze is goed bereikbaar en ze geeft je kritiekpunten waar je echt wat mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden!”

Hubert Schokker

bestuurder/adviseur

“Door een aanstekelijk enthousiasme, een stevige drive, een telkens uitdagende en prikkelende houding en bovenal door een boost te genereren voor je zelfvertrouwen, weet Eva je optimaal te motiveren om te schrijven. Kortom, ze doet wat een goede coach moet doen, waardoor schrijven leuk is, niet meer zo moeilijk is en je altijd en overal mogelijkheden ziet.”

Hans Le Pair

columnist en opiniemaker

“Van vakinhoudelijke, zakelijke artikelen tot korte, aansprekende social media berichten: het gaat me beter en sneller af dankzij Eva’s kennis en coaching. Naast dat ze een overall leuk mens is, is ze ontzettend goed in wat ze doet. Eva haalde mij uit mijn comfortzone en wist zo mijn creativiteit en schrijfplezier in mijn zakelijke teksten naar boven te krijgen.”

Eva Bremer

copywriter bij Inbo

“Ik koos Eva als mijn schrijfcoach. Wat een goeie keus! Een enorme stap heb ik daarmee gezet. Wel slikken soms, ze streept zomaar de eerste vier zinnen weg waar ik zo lang op had gezweet. Of ze zegt gewoon: “Waar héb je het nou over”? Maar na 3 maanden schrijven met Eva is mijn wollige schrijven er wel af en sta ik er veel scherper in.”

Marie-Gon Vos

kleur- & interieurexpert

“Eva heeft een motiverende no-nonsense aanpak als het gaat over je verhaal vertellen. Durf te durven, durf te schrijven, durf te zijn: dat is waar Eva voor staat en dat is waarom ik haar van harte aanbeveel.”

Nicoline Huizinga

intuitive business mentor

“Eva is een professional die je met geduld, enthousiasme en toewijding wegwijs maakt in het schrijven.”

Arnold Vermeijden

CEO, Obinion