Pink Ribbon Dam tot Dam wandeltocht

door | 29 09 2023 | gastblog

Sylvia Henar liep de Pink Ribbon Dam tot Dam wandeltocht 27km

Op 16 september 2023 vond de Pink Ribbon Dam tot Dam wandeltocht plaats.
Sylvia Henar (50) was één van de 13.000 wandelaars die met elkaar € 392.539,00 inzamelden voor Pink Ribbon, de organisatie voor een beter leven voor borstkankerpatiënten. Durf te schrijven sponsorde haar 27 kilometer lange tocht; in ruil schreef ze een sfeerverslag over de dag.

 

“De dag begon met pech. Wegens een gaslek in een trein plus een technische storing in de metro waren ik en circa 500 andere wandelaars gestrand. We konden het Centraal Station van Amsterdam niet bereiken. Het wandelen begon dus eerder dan gepland!

Het voordeel was wel weer dat ik direct contact met andere wandelaars maakte. Iedereen had er zin in en deelde zijn/haar wandelervaringen.

Vroeg op pad
Omdat er warm weer was voorspeld wilde ik om 8 uur starten met deze wandeltocht van 27 kilometer. Ik loop niet graag als het zonnetje te fanatiek schijnt, het lichaam voelt dan snel zwaar aan. Dat starten werd iets later: 9.15 uur.

De eerste uren heb ik goed de pas erin gehad om de schade een beetje in te halen. Leuk om, via Amsterdam-Oost, mijn eigen stad in te wandelen. Ik zag dingen die mij nooit eerder waren opgevallen. Dat is ook wat wandelen zo leuk maakt; je bekijkt alles met een andere bril, die van vertraging.

De meeste mensen liepen samen. Ik liep alleen, wegens een gebrek aan sportieve vriendinnen? 😉 Gelukkig staan de meeste wandelaars open voor een praatje. Ook heb ik, ongevraagd, gesprekken afgeluisterd. De meeste wandelaars waren vrouw en tja, vrouwen kletsen wat af.

Vrouw A tegen vrouw B: “Heeft Herman al een nieuwe vlam?”
Vrouw B: “Nee, maar hij is nog steeds gek op Anja.”
Vrouw A: “Dus als Anja zegt oké, dan gaat hij er voor?”
Vrouw B: “Ja, dat denk ik wel. Maar Anja is gek op Nico, en die is nog getrouwd…”

Typische vrouwenpraat dus. Altijd gezellig en de wandeluren vliegen voorbij.

 

“Dat is ook wat wandelen zo leuk maakt;
je bekijkt alles met een andere bril, die van vertraging.”

 

De muziek langs de kant was hier en daar iets ongelukkig als je denkt aan het thema van de dag. “Ik ben wel ziek maar nog niet dood, ik ben nog lang niet booooven”… oeps!

Bij iedere stempelpost werden er de nodige versnaperingen uitgedeeld. Ik weet niet of de bananen zo handig waren, want de schillen lagen al snel overal op het wandelpad. Best vervelend om zo uitgeschakeld te worden?

Dapper
Aan het einde, op de Dam in Zaandam, zaten mijn tante en haar partner mij op te wachten. Zij zijn nog een stukje met me meegelopen. De man is de 80 gepasseerd en slecht ter been, dus dat vond ik dapper. Ook daarom wandel ik graag en maak graag ik gebruik van wat mijn lichaam mij geeft. Er komt een dag dat het allemaal niet meer zo soepel gaat.

Het was een mooie en gezellige dag, met perfect weer voor een wandeltocht. En voor Pink Ribbon heb ik uiteindelijk meer dan € 600,- opgehaald. Zelfs na de wandeling kwamen er nog donaties binnen. Over Pink Ribbon hoef ik verder denk ik niet veel te zeggen; helaas kennen we allemaal wel een vrouw die met borstkanker te maken heeft gehad. Onderzoek blijft zo ontzettend belangrijk en kost nu eenmaal veel geld.

Volgend jaar wil ik weer meedoen, dan hopelijk gezellig samen met vriendinnen!”

Wil jij ook gastbloggen voor Durf te schrijven? Stuur je blog naar , met een (rechtenvrije of zelfgemaakte) foto voor boven het blog, het liefst een foto waar je zelf op staat.