schrijfcoaching

Let’s kill your darlings

Gun jezelf mij als jouw schrijfcoach, en je wordt een betere schrijver

 

Natuurlijk kan je best aardig schrijven. Het is onderdeel van je vak, of in ieder geval iets dat je regelmatig doet. Maar helemaal tevreden over je teksten ben je zelden. Ze zijn een beetje wollig, of er schuurt iets in je techniek of je stijl. Je weet niet precies wat er niet klopt.

De perfectionist in jou is in ieder geval nooit tevreden.
Hoe weet je wanneer je tekst goed is?
Komt de boodschap wel over bij de lezer?
Is het niet saai, of vaag?

Je voelt dat het beter moet kunnen, in minder tijd.
Meer to the point.
Spot on.

 

Hoe schrijf je snel en vaardig een goede tekst die helemaal jij is?

 

Als schrijfcoach met meer dan 25 jaar ervaring als tekstschrijver/copywriter kan ik je leren hoe je dat doet. We besteden aandacht aan alle facetten van het schrijfproces, al ligt de nadruk op de belangrijkste vaardigheid van een schrijver: redigeren.

 

Redigeren: that’s where the magic happens.

 

Met een gereedschapskist vol redactietools kun jij van elke hopeloos saaie of gekunstelde (ChatGPT-)tekst een sprankelend verhaal maken. In een volledig maatwerktraject gaan we aan de slag met jouw leervragen. Jij gaat veel schrijven, ik geef je feedback. Samen fileren we de door jou geschreven teksten tot op het bot, tot ze publicatieklaar zijn. Practice makes perfect.

“Ik zie nu wat je bedoelt met ‘this is where the magic happens’. Ik dacht dat mijn verhaal flut was, maar met een paar ingrepen is het een superleuk blog geworden!”
– Annet de Jong

 

“Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik niet voor mijn eigen website durfde te gaan bloggen. Het was even wennen om door Eva gefileerd te worden, maar ik heb nog nooit zo snel zoveel geleerd. Ik heb mijn blinde vlekken ontmaskerd, mijn eigen schrijfstijl ontwikkeld en een superleuke basis gelegd voor mijn website.”

Christa van der Toorn

behavioural designer, Lerna

“Onder Eva’s toegewijde begeleiding heb ik in drie maanden tijd een enorme groei doorgemaakt waar ik –  en mijn werkgever – enorm dankbaar voor zijn.

Van vakinhoudelijke, zakelijke artikelen tot korte, aansprekende social media berichten: het gaat me beter en sneller af dankzij Eva’s kennis en coaching. Ze is streng en precies waar nodig, maar ook complimenteus en bemoedigend. Naast dat ze een overall leuk mens is, is ze ontzettend goed in wat ze doet. Haar ‘schrijfles’ gaat veel verder dan alleen tekst, taal en marketing. Ze gaat voorbij het formele en brengt gevoel en daarmee leven in mijn teksten.

Eva haalde mij uit mijn comfortzone en wist zo mijn creativiteit en schrijfplezier in mijn zakelijke teksten naar boven te krijgen.”

Eva Bremer

copywriter, Inbo

De meeste klanten kiezen voor een pakket met tien wekelijkse sessies. Binnen drie maanden kunnen ze dan aantoonbaar beter schrijven en redigeren. 1-op-1 coaching zorgt voor de steilste leercurve: veel resultaat in korte tijd. En dat wat je hebt geleerd, zit ook echt in je systeem.

 “Al is het vier jaar geleden dat je mij coachte, ik kijk nog steeds naar mijn teksten op de manier die jij me geleerd hebt, Eva. Daar wordt de tekst beter van én mijn humeur.”
– Jules van Dam

 

Wanneer gaan we beginnen?
I love killing darlings.

 

Als mijn agenda het toelaat, kunnen we wat mij betreft morgen aan de slag.

We plannen op een vaste dag per week jouw sessies in. We werken samen in Zoom, maar als jij een ander online platform prefereert, werkt dat voor mij ook.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Indien nodig (of omdat je het leuk vindt om veel te schrijven) krijg je extra huiswerk. Naast het schrijven van je artikel maak je dan extra opdrachten om bijvoorbeeld met metaforen te oefenen, stijlen of d’tjes en t’tjes.

We werken met teksten en artikelen uit je eigen praktijk. Je schrijft dus ‘voor het eggie’. Ik bied coaching on the job omdat je dan het meest en het snelst leert én je hebt iets aan de teksten die je schrijft: we kunnen ze publiceren! Weten we meteen hoe mensen erop reageren.

Samen zoeken we een manier van schrijven, redigeren en publiceren die voor jou prettig werkt, zodat je na afloop van het traject ook zonder mijn hulp, en vol vertrouwen in je eigen kunnen, verder kunt groeien in het schrijven. Want die goedgetrainde schrijfspier wil je natuurlijk wel in conditie houden.

 

“Eva schrijft geweldig. Geestig, helder, origineel. In de BlogPro-cursus was ze – in de groep – precies zoals ook een goede docent moet zijn: behulpzaam, maar niet opdringerig. Ondersteunend, maar met humor. Precies, maar geen muggenzifter. Er van uitgaande dat mensen in een cursus net zo zijn als in het echt is ze een heerlijke schrijfdocent. Doe er je voordeel mee.”

Kitty Kilian

schrijftrainer, De Blogacademie

“Ik koos Eva als mijn schrijfcoach. Wat een goeie keus! Een enorme stap heb ik daarmee gezet. Wel slikken soms, ze streept zomaar de eerste vier zinnen weg waar ik zo lang op had gezweet. Of ze zegt gewoon: “Waar héb je het nou over”? Maar na 3 maanden schrijven met Eva is mijn wollige schrijven er wel af en sta ik er veel scherper in.”

Marie-Gon Vos

kleur- & interieurexpert, inspirator & coach, Marie-Gon.com

“Eva komt voortdurend met goede tips, ze is goed bereikbaar en ze geeft je kritiekpunten waar je echt wat mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden!”

Hubert Schokker

wethouder gemeente Voorschoten

 

1-op-1 schrijfcoaching begint bij € 159 (incl. btw) voor een eenmalige sessie. Voor als je eerst eens wilt ervaren hoe het is om met mij 1-op-1 te werken. 

Wil je zo snel mogelijk maximaal resultaat zien? Kies dan voor een intensief schrijfcoachtraject van drie maanden.

 

Wat zit er bij het schrijfcoachtraject?

 

 • 3 maanden intensieve 1-op-1 begeleiding
 • elke week een 1-op-1 coachsessie van 1,5 uur
 • samen werken aan jouw eigen specifieke leerdoelen
 • aan de slag met je eigen zakelijke of creatieve teksten, geen cursusteksten
 • snel resultaat dankzij effectieve ‘snelkookpan’-technieken
 • extra oefeningen waar nodig
 • helpdesk via telefoon, app en mail 
 • onbeperkt toegang tot de community en de Inspiratieacademie
 • toegang tot community en academie via handige app (iOS en android)
 • cursusmaterialen, checklists en andere premium content
 • drie maanden onbeperkt deelnemen aan alle events/workshops 
 • deelname aan maandelijkse masterclasses Durf te schrijven
 • de cursus Bloggen voor je Business t.w.v. €195
 • na afloop heb je minimaal 5 blogs publicatieklaar*

 

* Misschien wil je helemaal geen blogs schrijven. Ben je met de teksten van je website bezig, of met een boek. Neem contact met me op, dan komen we er snel genoeg achter of ik de juiste coach voor jou ben. Zo ja, dan bedenken we een traject met een meetbaar resultaat dat past bij wat jij nodig hebt.

 

Wat levert dit schrijfcoachtraject je op?

 

Na deze schrijfcoaching:

 • schrijf je met meer zelfvertrouwen: je weet wanneer je tekst goed is
 • kun je goed sleutelen onder de motorkap van elke tekst, omdat je alles weet over vorm, structuur, stijl en ritme
 • heb je je blinde vlekken ontmaskerd en weet je precies hoe je ze oplost
 • gaat het bedenken van onderwerpen en titels je makkelijker af en schrijf je met meer plezier
 • beschik je over een imposante gereedschapskist met redactietools om je teksten te verbeteren
 • heb je in korte tijd diverse artikelen geschreven, geredigeerd én gepubliceerd, want ik geloof in ‘schrijven voor het eggie’

 

Mijn 1-op-1 coachtrajecten zijn altijd maatwerk.

 

Dus laten we eerst eens kennismaken en samen bekijken wat jij nodig hebt.
Plan een online kennismaking in mijn agenda, ik help je graag!