Durf te schrijven leert je

BETER
BLOGGEN

Je vindt schrijven leuk, wilt bloggen om jezelf en je bedrijf in de kijker te spelen, en toch doe je het niet. Het kost te veel tijd en je hebt altijd het gevoel dat het beter kan. Je teksten zijn saai. Helemaal niet ‘jij’.

Laat maar. Er zit toch niemand op mijn blogs te wachten.

Inderdaad.
Er zit niemand op jouw blogs te wachten.

Er zat ook nooit iemand op de Beatles te wachten. Of op een iPhone.
Just saying.

Hoe word je een betere blogger?

1. DOOR HET VAKER TE DOEN

Als je meer schrijft, word je vanzelf een betere schrijver. Net zoals je een betere tennisser wordt als je vaker tennist. Zie schrijven als een sport. Train die schrijfspier.

 

2. DOOR MEER TE LEZEN

Mensen die veel lezen hebben een grotere woordenschat en een bredere kijk op het leven. Ik haal veel van mijn kennis en inspiratie uit boeken. Dat hoeven geen moeilijke boeken te zijn over bloggen of schrijven. Ook uit een roman of een zelfhulpboek haal ik ideeën en inzichten.

 

3. DOOR PERFECTIE LOS TE DURVEN LATEN

We willen het allemaal zo goed doen. Elke zin moet perfect zijn, elke komma moet goed staan. Terwijl niemand van jou ‘perfecte’ teksten verwacht, tenzij je schrijver van beroep bent. En al ben je dat wel, dit is vanaf nu je nieuwe mantra:

 

“Done is better than perfect.”

 

4. DOOR MEER SCHRIJFTECHNIEKEN TE GEBRUIKEN

Thuis ben ik de klusser. Ik heb een gereedschapskist waar Bob de Bouwer jaloers op zou zijn: voor elk probleem heb ik een oplossing, meestal in de vorm van een indrukwekkend apparaat met stekker. Ik weet wanneer ik een waterpomptang nodig heb of een nijptang. Dat maakt klussen makkelijker én leuker.

Met schrijven werkt het net zo. Als je kunt kiezen uit verschillende schrijf- en redactietools en je weet welke keuzes je hebt, wordt het schrijven van je tekst een spel. En een spelletje doen is veel leuker dan een gevecht leveren met een woordenbrij.

 

5. DOOR EEN WORKSHOP, CURSUS OF COACHTRAJECT TE VOLGEN BIJ DURF TE SCHRIJVEN

Bij Durf te schrijven vind je de kennis en inspiratie die jij nodig hebt om het bloggen onder de knie te krijgen. Kies het traject dat bij jou past. Kom je er niet uit? Boek een gratis inspiratiegesprek, dan kijken we samen naar wat jij nodig hebt om van jouw blog een succes te maken.

Workshops

Je bent snel weer geïnspireerd dankzij de tips en tricks van professionele bloggers, tekstschrijvers en content creators.

Cursussen

Pak pen en papier erbij: we gaan die schrijfspier trainen. Content queen Eva leert je krachtiger schrijven en bloggen.

Coaching 1-op-1

Wil je intensief aan de slag met bloggen en redigeren? Je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen? Dan werk ik graag met jou 1-op-1.

Dit zeggen anderen over Eva:

“Eva heeft een motiverende no-nonsense aanpak als het gaat over je verhaal vertellen. Durf te durven, durf te schrijven, durf te zijn: dat is waar Eva voor staat en dat is waarom ik haar van harte aanbeveel.”

Nicoline Huizinga

branding & content expert, Personaleyes

“Eva komt voortdurend met goede tips, ze is goed bereikbaar en ze geeft je kritiekpunten waar je echt wat mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden!”

Hubert Schokker

wethouder gemeente Wassenaar

“Door een aanstekelijk enthousiasme, een stevige drive, een telkens uitdagende en prikkelende houding en bovenal door een boost te genereren voor je zelfvertrouwen, weet Eva je optimaal te motiveren om te schrijven. Kortom, ze doet wat een goede coach moet doen, waardoor schrijven leuk is, niet meer zo moeilijk is en je altijd en overal mogelijkheden ziet.”

Hans le Pair

columnist en opiniemaker

“Eva schrijft geweldig. Geestig, helder, origineel. In de cursus was ze – in de groep – precies zoals ook een goede docent moet zijn: behulpzaam, maar niet opdringerig. Ondersteunend, maar met humor. Precies, maar geen muggenzifter. Er van uitgaande dat mensen in een cursus net zo zijn als in het echt is ze een heerlijke schrijfdocent. Doe er je voordeel mee.”

Kitty Kilian

schrijftrainer, De Blogacademie

“Het schrijven van artikelen voor onze nieuwsbrief gaat een stuk gemakkelijker en met meer plezier na het volgen van een training bij Eva. Zelfs technische artikelen met vakjargon zijn nu goed leesbaar, ook voor mensen die niet tot hun oren in de materie zitten. Eva is een professional die met geduld, enthousiasme en toewijding je wegwijs maakt in het schrijven.”

Arnold Vermeijden

CEO, OBINION

“Ik was altijd uren met een post bezig, maar dankzij de tips en training van Eva schrijf en post ik veel makkelijker.”

Mirjam Fiseler

interieurstyliste, Interieuradviesaanhuis.nl

zullen we kennismaken?
just Say Hello!

Ik vind het superleuk om te horen waarom je wel, niet of soms blogt. Wat is je grootste wens? Misschien kan ik je helpen.

Boek een gratis inspiratiesessie of stuur me een mail.

10 + 10 =