Durf te schrijven leert je
beter bloggen 

BLOGGEN:

je wil het wel, maar het kost zo veel tijd. En je hebt altijd het gevoel dat het beter kan, want je teksten zijn saai. Helemaal niet ‘jij’.

Laat maar. Er zit toch niemand op mijn blogs te wachten.

Inderdaad.
Er zit niemand op jouw blogs te wachten.

Er zat ook nooit iemand op de Beatles te wachten. Of op een iPhone.
Just saying.

Hoe word je een betere blogger?

1. DOOR HET VAKER TE DOEN

Als je meer schrijft, word je vanzelf een betere schrijver. Net zoals je een betere tennisser wordt als je vaker tennist. Zie schrijven als een sport. Train die schrijfspier.

 

2. DOOR MEER TE LEZEN

Mensen die veel lezen hebben een grotere woordenschat en een bredere kijk op het leven. Ik haal veel van mijn kennis en inspiratie uit boeken. Dat hoeven geen moeilijke boeken te zijn over bloggen of schrijven. Ook uit een roman of een zelfhulpboek met een hippe titel haal ik ideeën en wijsheden.

 

3. DOOR PERFECTIE LOS TE DURVEN LATEN

We willen het allemaal zo goed doen. Elke zin moet perfect zijn, elke komma moet goed staan. Terwijl niemand van jou ‘perfecte’ teksten verwacht, tenzij je schrijver van beroep bent. En al ben je dat wel, dit is vanaf nu je nieuwe mantra:

 

“Done is better than perfect.”

 

4. DOOR MEER SCHRIJFTECHNIEKEN TE GEBRUIKEN

Thuis ben ik de klusser. Ik heb een gereedschapskist waar Bob de Bouwer jaloers op zou zijn: voor elk probleem heb ik een oplossing in de vorm van een apparaat met stekker of een stuk gereedschap. Dat maakt klussen makkelijker én leuker.

Met schrijven werkt het net zo. Als je kunt kiezen uit verschillende schrijf- en redactietools, wordt het schrijven van je tekst een spel.

 

5. DOOR EEN BLOGCURSUS TE VOLGEN BIJ DURF TE SCHRIJVEN

Op maandag 6 januari 2020 start er een nieuwe ronde van de online cursus Beter Bloggen.

Wil je meer gaan bloggen, zakelijk of privé? Meer bezoekers naar je site trekken of meer zichtbaarheid en interactie creëren op je social kanalen? 

Dan is deze cursus iets voor jou. Vier weken lang gaan we aan de slag met jouw blog, van idee tot promotie. We behandelen alle onderwerpen die jou verder helpen als blogger.

  • Waar vind je inspiratie en ideeën voor je blog?
  • Hoe schrijf je de perfecte blog?
  • SEO, de basics
  • Jouw blog en social media

De opdrachten krijg je via mail. Elke vrijdag bespreken we die in een online Zoom-sessie.

Wil je liever één-op-één met mij werken aan je blog? Dan is mijn schrijfcoaching meer iets voor jou. Neem contact met me op voor meer informatie.

 

ALS HET SCHRIJVEN VAN BLOGS MAKKELIJKER WORDT, GA JE HET VANZELF LEUKER VINDEN.

Zo zijn we geprogrammeerd: we vinden het leuk om ergens goed in te zijn. Daardoor gaan we het vaker doen en worden we er nog beter in.

Als schrijfcoach begeleid ik je in het proces naar beter schrijven. Ik leer je hoe je altijd iets weet om over te schrijven, welke schrijftools je helpen bij het schrijven en redigeren en ik zorg ervoor dat je consistent je blogs schrijft. Natuurlijk kijken we ook naar leesbaarheid, woordkeuze en interpunctie, maar hou in gedachten dat je van ‘regeltjes stampen’ geen betere blogger wordt. Op je eigen manier naar jezelf en de wereld om je heen kijken, is veel belangrijker. Ik leer je hoe.

Dit zeggen anderen over Eva:

“Eva heeft een motiverende no-nonsense aanpak als het gaat over je verhaal vertellen. Durf te durven, durf te schrijven, durf te zijn: dat is waar Eva voor staat en dat is waarom ik haar van harte aanbeveel.”

Nicoline Huizinga

branding & content expert, Personaleyes

“Eva komt voortdurend met goede tips, ze is goed bereikbaar en ze geeft je kritiekpunten waar je echt wat mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden!”

Hubert Schokker

wethouder gemeente Wassenaar

“Door een aanstekelijk enthousiasme, een stevige drive, een telkens uitdagende en prikkelende houding en bovenal door een boost te genereren voor je zelfvertrouwen, weet Eva je optimaal te motiveren om te schrijven. Kortom, ze doet wat een goede coach moet doen, waardoor schrijven leuk is, niet meer zo moeilijk is en je altijd en overal mogelijkheden ziet.”

Hans le Pair

columnist en opiniemaker

“Eva schrijft geweldig. Geestig, helder, origineel. In de cursus was ze – in de groep – precies zoals ook een goede docent moet zijn: behulpzaam, maar niet opdringerig. Ondersteunend, maar met humor. Precies, maar geen muggenzifter. Er van uitgaande dat mensen in een cursus net zo zijn als in het echt is ze een heerlijke schrijfdocent. Doe er je voordeel mee.”

Kitty Kilian

schrijftrainer, De Blogacademie

“Het schrijven van artikelen voor onze nieuwsbrief gaat een stuk gemakkelijker en met meer plezier na het volgen van een training bij Eva. Zelfs technische artikelen met vakjargon zijn nu goed leesbaar, ook voor mensen die niet tot hun oren in de materie zitten. Eva is een professional die met geduld, enthousiasme en toewijding je wegwijs maakt in het schrijven.”

Arnold Vermeijden

CEO, OBINION

“Ik was altijd uren met een post bezig, maar dankzij de tips en training van Eva schrijf en post ik veel makkelijker.”

Mirjam Fiseler

interieurstyliste, Interieuradviesaanhuis.nl

zullen we kennismaken?
just Say Hello!

Ik vind het superleuk om te horen waarom je wel, niet of soms blogt. Wat is je grootste wens? Misschien kan ik je helpen.

Boek een gratis inspiratiesessie of stuur me een mail.

10 + 11 =

Deel dit via: