Wat is jouw wie-wat-waarom?

door | 31 10 2023 | persoonlijke groei

Ik sta er, als jouw schrijfcoach, als je durft

Wat heb jij de wereld te bieden?
Wat is jouw doel, jouw missie, en welke strategie heb je daarvoor te volgen?

Het zijn niet alleen startende ondernemers die zichzelf verdrinken in deze vragen. Ook ervaren professionals op een kruispunt in hun leven kennen het onbestemde gevoel van het rondzwemmen in dit troebele water.

Misschien helpt het je als ik je een paar vragen stel en jij daar (schrijvend) antwoord op geeft?

Denk niet te veel na, geef niet de antwoorden die je anderen hebt horen geven.
Gebruik je eigen, ongekunstelde woorden. Niemand krijgt ze te lezen en ze zijn niet in beton gegoten. Je mag ze altijd veranderen. Beantwoord ze vandaag spontaan, één voor één. Leg het weg en kijk er over een paar dagen weer eens naar.

Vraag 1:
Wie wil jij helpen?

Vraag 2:
Waarmee wil je ze helpen, wat kúnnen zij, met jouw hulp?

Vraag 3:
Waarom wil je ze helpen dat te doen?

De antwoorden op deze vragen helpen je een strategie te bepalen om deze mensen te bereiken. En ze helpen je bij het schrijven van posts en blogs, om bestaande klanten te blijven inspireren en nieuwe klanten aan te trekken.

Ik heb deze oefening natuurlijk zelf ook gedaan.

Dit is wat eruit kwam:

Voor wie ben ik er?
Ik ben er voor wereldwijze, ondernemende vrouwen die de lat graag hoog leggen voor zichzelf omdat ze het verschil willen maken. Middelmatigheid is zoooo saai. Van hun ouders hebben ze ooit meegekregen dat je hard moet werken en als je meer wilt moet je nóg harder werken.

Inmiddels ben ik erachter, eindelijk, dat dat niet waar is. Het mag juist moeitelozer, meer vanuit zachtheid, compassie en zelfliefde.

Wat help ik ze doen?
Ik help vrouwen, de meesten tussen de 40 en 60 jaar jong, over de drempel te stappen die ze zichzelf hebben opgeworpen. Wat is het verhaal dat ze zichzelf over zichzelf vertellen, en is dat waar?

Ik laat ze schrijven, zodat ze antwoorden vinden. Ze voeden hun eigen creativiteit, ontwikkelen hun authentieke stem en krijgen het lef om zichzelf te laten zien. Ze schrijven uiteindelijk teksten en verhalen met een kristalheldere boodschap, waarmee ze anderen inspireren.

Waarom wil ik ze daarbij helpen?
Zelf had ik als kind al het gevoel dat ik anders was dan anderen. Dat ik niet goed genoeg was. Dat ik beter mijn best moest doen om aan alle verwachtingen te voldoen die de wereld van mij had. Ik zou pas écht gelukkig zou zijn als ik mezelf gevormd had tot het ideaalbeeld van vrouw, moeder, partner, vriendin en dochter. Raar hè, dat dat moment maar niet kwam… 😉

Rond mijn 35e, gesterkt door het feit dat ik het als alleenstaande moeder prima redde, samen met mijn fantastische, eigenwijze peuter, stapte ik op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde terug naar de basis: wie ben ik en wat heb ik te doen hier op aarde? Hoe kan ik het beste voorbeeld zijn voor mijn dochter?

Het werd een prachtige reis naar binnen.

En al ben ik nog steeds onderweg, want *spoiler alert* die reis is je leven *einde spoiler alert*, ik kan je veel tips en tricks geven om die reis leuker en interessanter te maken. Iets minder ploeteren, iets meer relaxen.

Als schrijfcoach leer ik je:
• hoe je jouw innerlijke criticus kunt negeren, zodat jij rustig en ongestoord jouw verhaal kunt vertellen, recht uit je hart,
• hoe je dat verhaal prettig leesbaar maakt, zodat het ook bij een ander resoneert, en
• hoe je zonder ondanks klotsende oksels jouw teksten deelt op je website, LinkedIn, Facebook of een ander platform,

zodat jij, net als ik, met liefde en plezier je werk kunt doen, terwijl je geniet van al het moois dat het leven je brengt.

Durf jij je verhaal te delen, van hart tot hart? Of durf je in ieder geval dat pad in te slaan? Ga ervoor!

 

Liefs,
Eva

 

 

Er zijn drie manieren waarop je met mij kunt werken, als jij klaar bent voor Durf te schrijven:
1. Word lid van Durf te schrijven. Dat kan al vanaf € 16,95 per maand
2. Volg een cursus: de eerstvolgende, Durf te schrijven, begint op 10 november
3. Boek een 1-op-1 coachsessie (of een compleet traject van drie maanden)