Is het met een d of met een t of met dt?

Heb jij er ook zo’n moeite mee, de d’tjes en de t’tjes bij het vervoegen van werkwoorden? Ik niet. Ja, sorry. Zo moeilijk is het namelijk niet. Bovendien, schrijven is mijn vak en ik maak dus liever geen fouten in mijn werkwoorden. Toch moet ook ik altijd even nadenken over de d’tjes en de t’tjes. Ik vind, jij laadt, hij wordt, zij verkeert….

 

Het is een simpel trucje.

 

In mijn hoofd pas ik altijd snel mijn trucjes toe om ervoor te zorgen dat ik geen fouten maak. En die trucjes zijn zo simpel dat zelfs Het Klokhuis ze hun jeugdige kijkers aanleert. Hoe bepaal je of een werkwoord wel of niet een t erbij krijgt? Nou, zo dus.

Ik kan het je ook wel vertellen, maar Het Klokhuis kan het veel leuker uitleggen dan ik. En dan onthoud (zonder t) je het dus ook beter. Meer van deze ‘Snapjes’ om het te snappen vind je op de website van Het Klokhuis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.